Spring til hovedindhold

Rune Engelbreth Larsen Foredrag

Rune Engelbreth Larsen Foredrag

Fra DKK 150,00

Sted

Dato

28 aug 2024 kl. 19:00 - 20:30
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

Foredrag: Animisme og shamanisme i fortid og nutid
Er sten levende, og kan træer tale?
Billedrigt foredrag om animisme, der er vores betegnelse for den mest udbredte verdensforståelse historisk og geografisk. Tidligere blev animisme betragtet som 'primitive' folks 'naive' besjæling af dyr, planter og genstande. Sådan omtales det naturligvis ikke af dem, der selv praktiserer det. Men også moderne antropologer og religionshistorikere har fået et nyt syn på sagen, og ingen ser det længere som hverken primitivt eller naivt.
Antikkens grækere og romere var animister, jernalderens vikinger og talrige indfødte folk var animister - og hundreder af millioner i Sydamerika og Asien er i dag animister. Også det tværkulturelle fænomen shamanisme er baseret på animisme. I dag karakteriseres animisme som en reel verdensoplevelse, der imidlertid adskiller sig fra, hvad vi er vant til at opleve i en hverdagsrationel dagligdag. Hvad vil dét sige, og hvordan skal vi forstå en verdensoplevelse, hvor sten tilsyneladende kan være levende, og træer måske kan tale, forsøger foredraget at give svar på gennem et moderne perspektiv på animisme i fortid og nutid.
Billetbestilling på www.billetto.dk (gebyr 17 kr.)

Medlemmer får refunderet det ½ af billetprisen ved fremvisning af betalt medlemskort. Billet

Foredragsholder og forfatter Rune Engelbreth Larsen er idéhistoriker og tidligere medlem af Det Etiske Råd. Aktuel i 2024 med bogen 'Animisme - arv og aktualitet'.

Arrangør

Lokation

Lysets Hus, Posthussmøgen 11c, 8000 Aarhus C

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Genbesøg events

Populære events

Nærliggende events

Events fra samme kategori