Ryvangen - fra kaserne til mindelund og naturpark - med Morten Lander Andersen

27 sep 2020 kl. 14:00 - 16:00

Kom med på en naturskøn vandring i Ryvangen Naturpark og mindelunden for de henrettede modstandsfolk.

Ryvangen naturpark er en meget smuk offentlig park, men ikke særlig naturlig, da det var militæret der i 1893 købte området og omformede det kraftigt. Først i 1998 blev det til en naturpark, hvor naturen får lov at udvikle sig rimeligt frit.
At vi har så interessant natur i et byområde er ret fantastisk.

Der er dog stadig spor af militæret, som vi skal på opdagelse efter. Vi vil finde spor af de gamle pålæsningsramper, hvor den tyske værnemagt fragtede 300 vognlæs af det danske Ingenørregiments grej væk til Tyskland. Vi finder også rester af militærets bygninger gemt i den grønne oase.

En del af det gamle kaserneområde er i dag Mindelunden for de faldne frihedskæmpere fra krigen, som naturparken grænser op til. Området er oprindeligt sammenhængende og skydebanen hvor de første henrettelser foregik ligger faktisk i Naturparken. Senere blev henrettelserne foretaget længere inde på kaserneområdet, hvor de også blev begravet mere eller mindre tilfældigt i unavngivne grave. Modstandsfolk dræbt i kamp blev også begravet her af besættelsesmagten. Efter befrielsen fandt man stedet og efter et større identifikationsprojekt, besluttede man at begrave langt de fleste af modstandsfolkene igen på stedet og minde dem med en stort anlagt mindelund.
Turen går derfor også ind i Mindelunden, som har status af en kirkegård, hvor emnet modstand og henrettelser vil blive yderligere belyst.

Vi mødes ved indgangen til Mindelunden på Tuborgvej 33 og ender i det grønne i naturparken.

Byvandring.nu byder på rundvisninger, cykelture og anden udendørs fortælling i København og omegn, med ca. 20 guider koordineret af Paul Hartvigson. Se hele udbuddet på www.byvandring.nu, hvor du kan få oprettet byvandringer og booke private ture.