Saado-House presents Horn Of Africa

25 jan 2020 kl. 18:00 - 22:00

Nørre Allé 7, 2200 København

Vi skal besøge Somalias musikalske guldalder med bandet Horn of Africa. Inden koncerten er somalisk mad og artisk talk med Libaan Sabrie 

Saado House Presents er en ny arrangementsrække som har til formål at introducere den rige somaliske kultur for et dansk publikum. Dette er deres første event, hvor vi får fornøjelsen af at dykke ned i den somalisk musikscenes guldalder i 70'erne.

Allerede fra kl. 17:00 kan man bogstaveligt talt for smag for Somalia, når spiseriet Send Flere Krydderier disker op med østafrikanske lækkerier. Herefter inviter Saado House til artist talk med 3 musikere fra Horn of Africa. Her kan du møde Libaan Sabrie som er iværksætter, politikker, musiker, familiefar og meget mere. Han vil fortælle om musikken og scenekunsten som et kulturelt middel, der kan bryde grænser og fordomme, om det at muliggøre at mennesker på tværs af kulturer og etnicitet mødes ligeværdigt. Sabrie vil også fortælle om egne oplevelser af mødet med Danmark og danskerne og hvordan dette kulturmøde har inspireret musikken og kreativiteten.

Libaans musikalske liv strækker sig gennem generationer og kontinenter. Libaan er passioneret omkring musikken og dens historie, og i sit band Horn of Africa er han med til at nyfortolke de folkekære hits fra den østafrikanske guldalder (1960’erne og 1970’erne) blandet med egne kompositioner. Libaan stammer fra en musikalsk familie hvor faderen var jazzmusiker og spillede kontrabas, mens moderen spillede violin. Såvel Libaan som hans brødre blev musikere, og Libaan Sabrie spiller guitar, kontrabas, klaver og saxofon.

Koncert med Horn of Africa

  • Libaan Abrie (bas)
  • Khadar Ismael (vocal)
  • Ladbico Umberto Sulu (guitar)

Trioen er en del af en større samling multikulturelle musikere fr Aarhus, som spiller østafrikansk musik. Musikken er et unikt og dansevenligt mix af afrikansk rytmik, arabisk præget melodik og vestlig pop harmonik. Genremæssigt spænder repertoiret over reggae/rock/ pop/folkemusik.

Program for aftenen

  • Kl. 17:00: Lækker somalisk mad i spiseriet Send Flere Kryderier i Union
  • Kl. 18:30: Dørene åbnes i Aula med velkomst og introduktion af Saado House
  • Kl. 18:45: Artist talk: Oplæg fra bandets medlemmer som fortæller om musikken, egne oplevelser som musikere somalisk/dansk kultur etc. samt dialog med publikum
  • Kl. 19:45: Somalisk playliste og mulighed for købe drikkevarer i baren.

Om Saado House Somali Music & Cultural Association

Saado- House er en kulturforening, som stolt præsenter somalisk musik til den danske musikscene. Den somaliske musik er en smeltedigel af utallige stilarter hvilket giver det sin distinkte lyd af blanding af rock, jazz, soul, funk og meget mere. Foreningen håber at vi kunne være med til at give en bredere fortolkning af tværkulturalitet og give et billede af hvad dansk-somaliere også rummer af spændende kunst og stilarter.