Særomvisning: Kuratorens blik på dansk guldalder

13 nov 2019 kl. 17:30 - 18:30

SMK – Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København

Stinkende baggårde, satiriske scener og politisk turbulens. Guldalderen var meget mere end idylliske familieportrætter og grønne bøgeskove. 

Kom med, når udstillingens kurator Peter Nørgaard Larsen viser rundt i efterårets store hovedudstilling om guldalderen, og få et unikt indblik i en af de mest dramatiske brydningstider i nyere dansk historie.

På denne eksklusive særomvisning får du hele historien om en af de mest kreative perioder i Danmarkshistorien. Sammen udforsker vi guldalderens upolerede bagside og går helt tæt på værker af blandt andre Christen Købke, C. W. Eckersberg, Elisabeth Jerichau-Baumann og Constantin Hansen.

GODT AT VIDE
Vi samles i Forhallen

Har du årskort, så husk at medbringe det til scanningen af billetter. Gratis ledsager-fordelen gælder kun regulær entré og er undtaget særlige arrangementer som dette. Hvis du har et 1+1 årskort skal din ledsager have en ledsagerbillet. 

OM SMK ONSDAG
Hver onsdag holder vi åbent til kl. 20. Du kan tage med på en art talk og opleve SMK’s udstillinger om aftenen. Og så byder vi altid på en særlig overraskelse i form af eksempelvis koncertomvisninger, ballet og workshops.

OM UDSTILLINGEN
Ud af krig, brand og statsbankerot voksede en af de mest elskede perioder i dansk malerkunst. Med efterårets store udstilling fortæller vi historien om, hvordan en af de mest kreative perioder i dansk kunst- og kulturliv kunne opstå. Og hvordan guldalderens kunstnere skabte de billeder af Danmark og det danske landskab, som vi har kendt og dyrket lige siden.

FLERE OPLEVELSER?

I anledning af efterårets store hovedudstilling Dansk Guldalder – Verdenskunst mellem to katastrofer inviterer vi til omvisninger, koncerter og meget mere. Se hele programmet