Sætter-Lassen fortolker Blixen

08 apr 2018 kl. 14:00 - 16:00

Karen Blixen Museet, Rungsted Strandvej 111, 2960 Rungsted Kyst


Oplev vintereventyret Fra det gamle Danmark” på Rungstedlund

”Oh, Herre,” tænkte: kongen, ”det er på tide, at jeg vender mig fra menneskene. Det er på tide, at jeg kaster alting fra mig, der står min sjæls velfærd og lykke i vejen. På den alene vil jeg fra nu af tænke. Jeg vil endnu en gang føle min sjæl løfte sig, som på vinger, og glæde mig med den.”

Karen Blixen udgiver i 1942 Vinter-eventyr, fortællinger som skildrer danske miljøer med en kærlighed til historiens bølgeslag og naturens skæbnesvangre tegn. Skuespiller Jens Frederik Sætter-Lassen læser vintereventyret "Fra det gamle Danmark" op på Rungstedlund.

”Fra det gamle Danmark” er fortællingen om den 27 årige Kong Erik Glipping, som føler sig udlevet i forhold til de fornøjelser og pligter, en konge kan dyrke. En fjern stjerne, Venus eller Mariastjernen, drager hans sind væk fra verden, indad og opad. Stemningerne skifter igennem fortællingen, som varsler. Stjernemørket vækker kongens inderste sindsfornemmelser, og han hører en frygtelig klarhed.

Underfulde tegn

”I de gamle dage,” sagde han, ”da havde mange ting liv, som nu er livløse. De mosgroede, frønnede gamle stubbe i skoven og moserne kunne tale. Jeg selv har vel ikke hørt det, men der var en gammel elletrunte, der snorkede højt i søvne, da jeg gik forbi den på stien, en vinternat.”

Kongen opsøger sin gamle læremester, den gamle vender og troldkarl Grantze, som fortæller om gamle undere i naturens vækster. På grænsen mellem vand og land varsler skæbnen historiens videre gang.

Omvisning i park og fuglereservat

Vi vil lade publikum opleve den natur, der omgav og inspirerede Karen Blixen. Efter oplæsningen vil forstkandidat Peter Friis Møller vise rundt i fuglereservatet omkring Blixens hjem, som klæder sig i aprils nyligt udsprungne dragt.

Foto: Isa Jacob

Oplæsningen er generøst støttet af 15. Juni Fonden.

Billetten dækker entré til museet kl. 11 - 16.

PROGRAM
Kl. 14 - 15 Oplæsning
Kl. 15 - 16 Omvisning i park og fuglereservat
NB: Der er kun adgang til oplæsningen via trappe!
Mad og drikke bestilles særskilt i caféen: 45 76 48 56 eller personale@cafekarenblixen.dk

Billet

Salg lukket


Biblioteksklub

Salg lukket