Sakura - fra shintoisme til Instgram - Hanami-vandring ved Langelinje

16 apr 2019 kl. 17:00 - 19:00

Langelinievej, 2100 København

Når foråret ruller ind over København, flokkes både turister og lokale til byens parker, for at se kirsebærtræerne (sakura) blomstre - og ikke mindst for at indfange det helt rigtige øjebliksbillede af de smukke forårsbebudere.

De færreste er dog klar over, at det relativt nye fænomen herhjemme, er beslægtet med den japanske tradition Hanami (el. flower viewing), der har mere end tusind års historie bag sig.

Under de blomstrende sakura på Langelinie (stedet for den årlige Copenhagen Sakura Festival) tager vi dig på en rejse gennem tiden, når vi undersøger kirsebærblomstens historie som æstetisk kulturikon. Sammen kradser vi i overfladen på en rig og fascinerende historie, der har haft indflydelse på alt fra kunst til samuraier og Soft Power økonomi - og selvfølgelig får I svaret på hvordan en blomst tog springet fra japansk shintoisme til dit Instagram feed?

Vi runder vores fortælling af i bedste hanami-stil med en picnic under kirsebærtræerne - hvor vi nyder et lækkert japansk måltid til en fantastisk udsigt.

Arrangementet er inklusiv 1 stk. lækker Bento Box (japansk madpakke) pr. person
Link til mødestedet i google maps: MHVW+FV København

Din guide – Thomas Bach Pallesen

Thomas er uddannet cand.mag. i Kulturformidling og har derudover en Bachelorgrad i Japanstudier fra Københavns Universitet. Han har arbejdet professionelt med undervisning og formidling af både dansk og japansk kultur og historie i folkeskolen, på to københavnske museer og på aftenskole.

Han har siden barnsben været betaget af den japanske æstetik og har samlet sig en enorm viden om Japan hvor han også har været bosat.

Thomas elsker at dele ud af sin store viden om dansk og europæisk historie, med stor fascination for hvordan fortiden kan give os en bedre forståelse af nutiden. Hans fortællinger er derfor altid fængende med lige dele underholdning og stof til eftertanke.

Billet inkl Bento-box

Salg lukket

Billet uden Bento-box

Salg lukket