Salon Inferno

23 apr 2015 kl. 19:30 - 22:00

Medicinsk Museion, Bredgade 62, 1250 København


Salon Inferno

– en rejse gennem videnskab, alkymi, krop og stemme.

I 2014 udgav forfatter Ida Marie Hede og billedkunstner og biolog Signe Schmidt Kjølner Hansen det fælles bogværk Inferno – en genskrivning i ord og billede af August Strindbergs roman af samme navn fra 1898. I Inferno får en kvinde den idé at genopfinde olie som både en fysisk og en abstrakt substans. Hun erfarer igennem forsøg gjort på egen krop, og hun oplever surreelle situationer og fremtrædelser i sine omgivelser. Nu er bogen vært for et møde mellem forskellige kunstneriske, videnskabelige og filosofiske fortolkninger, inspireret af de parisiske salonformer fra forrige århundrede. Til Salon Inferno har Hede og Kjølner inviteret ni forskellige kunstnere, forfattere, forskere og performancekunstnere på scenen i Medicinsk Museions anatomiske auditorium over to aftener. De har bedt dem lade sig inspirere af bogens mange temaer, heriblandt naturkræfter, geopolitik, alkymi, eksperimenter, krop, kødelighed, myte, uendelighed og undergang.

Deltagerne tager udgangspunkt i kroppen som undersøgende og undersøgt objekt i naturvidenskaben, kroppens aftryk i sprogets materialitet, alkymiens afveje, naturvidenskabelig viden levendegjort i fiktion og aktuel biomedicinsk forskning. Resultatet bliver alt fra en talk om bakterierne i vores kroppe til oplæsning om koraldykkere og marmor.

Medvirkende:

Digterne Theis Ørntoft og Amalie Smith, litteraturforsker Lillian Munk Rösing, medicinhistoriker Adam Bencard, performancekunstner Inga Gerner Nielsen, samt Ida Marie Hede og Signe Schmidt Kjølner Hansen.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond samt The Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research.

Gratis billet

Salg lukket