Samtale Foredrag: Gensyn med Nonner på Sostrup

14 okt 2017 kl. 14:00 - 17:00

Maria Hjerte Kloster, Maria Hjerte Engen 1, 8500 Grenå


Foredraget den 26 august af gensyn med nonnerne, er blevet udsolgt på meget kort tid. For at imødekomme den store interesse lancerer vi derfor nu endnu et foredrag med samme indhold den 14 oktober kl. 14.00 - 17.00. Der er 150 billetter til salg.


Samtale Foredrag: Gensyn med Nonner på Sostrup

Tidligere nonne og forfatter af bogen "Nonne Tur Retur", Helene Hägglund og Sr. Christiane, priorinde i Tyskland, fortæller om livet som nonne bag murene her på Sostrup.

Få et indblik i den lukkede verden på Maria Hjerte Kloster under ledelse af abbedisse Theresa Brenninkmeijer. En fortælling om 2 Cistercienser nonner der forlod Sostrup og valgte to forskellige livsretninger. Helene, der opgav kaldet som nonne og i dag lever i Sverige med mand og to børn, samt Sr. Christiane der som den første nonne bad Vatikanet om overflyttelse fra Sostrup og abbedissen. I dag er hun priorinde på Klosteret Helfta i Lutherstadt Eisleben i Tyskland. Et eksklusivt indblik i to kvinders personlige historie, livserfaringer, kald og valg.

Vi starter med sang og kontemplation i Maria Hjerte Kirke.

Vi fortsætter Klosterets Pyramidesal med en samtale der modereres af slotsfrue Kirsten B Swift.

En refleksion over at finde sit kald, om at træffe valg, om personlig frihed, om afmagt samt sunde kontra destruktive strukturer. Om at turde at bryde op og følge sin indre stemme. Om den kirkelige side og dogmatisme.

Helene Hägglund: - “Hvor galt kan det gå hvis man ignorerer sin indre stemme og lader andre bestemme, hvad der er det rigtige for en selv”.

Spørgsmål er velkomne.

Dagen slutter med rundvisning i Klosteret hvor Helene Hägglund og Sr Christiane fortæller om diverse funktioner og ritualer i Cistercienserklosterets rum.

Deltagelse: 75 kr.

Program:

14.00 - 14.30: Sang og kontemplation i Maria Hjerte Kirke

14.30 - 15.45: Samtale i Klosterets Pyramidesal

15.45 - 16.15 Pause og mulighed for køb af bogen “Nonne Tur Retur” signeret af forfatteren, Helene Hägglund. Kaffe/the, vand og kage sælges

16.15 - 17.00: Rundvisning i Maria Hjerte Kloster.

Om Sostrup Slot og Kloster:

Sostrup har 1606 været ejet af 3 vigtige adelsfamilier: Seefeldt, Scheel og Benzon. Derefter har det bl.a. været flygtningelejr og kostskole. I 1960 overtog en gruppe Cistercienser nonner Slottet, hvor den første kirke blev etableret på 1. sal. I 1992 blev det formidable Maria Hjerte Kloster og Kirke færdigbygget under ledelse af abbedisse, Theresa Brenninkmeijer. I August 2013 måtte abbedissen og nonnerne forlade Maria Hjerte Kloster og Danmark, og hermed var Cistercienser ordenens epoke på Sostrup slut, efter 53 år som Kloster.

Dansk-amerikaneren Kirsten Bundgaard Swift overtog Sostrup Slot og Kloster i 2014 og i dag fungerer det som et kulturelt mødested og kursuscenter.

Læs mere på: www.sostrup.org

Køb billetter her igennem billetto – klik på ”find billetter”

Samtale Foredrag d. 14 oktober kl. 14 -17.

Salg lukket