spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Samtalesalon - Stedsans: Hvad er en socialt bæredygtig by?

Afholdt event

Samtalesalon - Stedsans: Hvad er en socialt bæredygtig by?

Fra Gratis

Sted

Dato

25 aug 2022 kl. 16:30 - 18:30

Beskrivelse

Samtalesalon 1

Urban Belonging samtalesalon: Hvordan opleves byen af mennesker med forskellige marginaliserede identiteter?

Byen udvikles for det meste ud fra en forestilling om, at vi alle oplever byen på samme måde, og at vi kan designe steder til at være inklusive for alle. I borgerinddragelse og byplanlægning bygger beslutninger om fremtidens by ofte på sådanne universelle antagelser og inddragelsesforløb hvor minoriteter sjældent har mulighed for at blive hørt. Med undersøgelsen Urban Belonging udfordres dette af et hold byplanlæggere og forskere, der stiller spørgsmål ved, hvordan mennesker med forskellige marginaliserede identiteter oplever byen fra deres perspektiv. Sammen har forskere og deltagere skabt en udstilling af fotos, kort og data illustrationer, der fortæller deltagernes historier om København som inkluderende og ekskluderende rum. I denne samtalesalon møder du nogle af projektets deltagere, og hører fra forskerne bag hvorfor vi har brug for at gentænke marginaliserede stemmers inddragelse i byplanlægning, hvis vi ønsker at skabe en mere socialt bæredygtig by.

Undersøgelsen er første danske forskningsprojekt der skaber et intersektionelt blik på byen, bygger bro mellem forskning og praksis, og med visuelle metoder viser, hvordan mennesker fra forskellige minoritetsgrupper oplever København.


Medvirkende: Drude Emilie Holm Ehn, Service Designer; Sofie Thorsen, Sociolog - begge erhvervs phd’er fra Gehl Architects og Aalborg Universitet; Jenelle Gonzales, Torsten Guhle, Henrik Silvius


Projekt partnere:
Gehl Architects, Techho-Anthropology Lab og Service Design Lab fra AAU, Center for Digital Velfærd på ITU samt Visual Methodologies Collective fra Amsterdam University of Applied Sciences.

Community partnere:
LGBT+ Danmark, Dansk Handicap Forbund, Hugs & Food, Danske Døves Landsforbund, Mino Danmark og Sind Danmark.


Om salonrækken

I fire saloner stiller Niels Bjørn spørgsmålet “Hvem er byen for?” Indenfor byudviklingen har der været en forestilling om, at byen designes og udvikles til alle. At byudvikling er en demokratisk disciplin, og at alle mennesker sanser og oplever byen på samme måde, og derfor vil føle sig knyttet til og velkommen i byen. Men der er begyndt at dukke undersøgelser op, som viser, det ikke er tilfældet. Som mennesker oplever vi byen forskelligt, og i de forskelle spiller forhold som førlighed, etnicitet og køn en væsentlig rolle.

Til salonerne kan du møde en række af de mennesker, som har lavet nogle af de nye undersøgelser, nogle som har medvirket i dem, og nogle, som forsøger at udvikle metoder, der er mere inkluderende, så byen reelt kan blive for alle.
Men der er også forhindringer for, at det kan ske. Og kan et enkelt byrum nogensinde blive et sted, hvor alle mennesker vil føle sig velkommen? Eller skal vi i stedet udvikle forskellige typer af design, baseret på viden om, hvordan mennesker sanser og oplever byen forskelligt?


De tre første saloner fortæller om nye undersøgelser. I den fjerde og sidste salon forsøger vi at tage konsekvensen af den nye viden og finde frem til, hvad der skal gøres anderledes, hvis flere skal opleve sig inkluderet i byerne.


Om Niels Bjørn

Niels Bjørn er urbanist og ph.d. i byens kompleksitet. Han er vært på podcasten BYLYD om arkitektur og byudvikling og skriver på en bog om, hvordan mennesker oplever og sanser det fysiske miljø, baseret på forskning fra hele verden. Niels Bjørn arbejder som byudvikler i sin egen virksomhed, og har især arbejdet med socialt udsatte boligområder. Han har lavet dokumentarfilm om arkitektur og byen, og er en flittig brugt oplægsholder.

Arrangør

CAFx is a platform for research, discussion and dissemination of architectural and urban challenges.

Lokation

Copenhagen Architecture Festival Copenhagen Architecture Festival, Halmtorvet 27, 1700 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .