Sangaften i Kulturtårnet – Lucia og Jul!

13 dec 2018 kl. 19:00 - 20:00

Kulturtårnet På Knippelsbro, Knippelsbro, 1400 København


Det’ sørme! Det’ sandt’! December!

På Lucia aften tændes alle stearinlysene i Kulturtårnet, og sammen synger vi luciasange torsdag d. 13. december kl. 19.30.

Køb din billet her og få et glas tårn-glögg eller varm saft og en luciabolle med!

LUCIA

Den ældste svenske omtale af Lucia stammer fra 1764, hvor en skånsk provst var på besøg hos en velstående familie i Västergötland. Midt om natten den 13. december oplevede han at blive vækket af sang midt om natten, hvor "et hvidklædt fruentimmer", der var forsynet med en slags vinger, kom ind med to lysestager, hvorefter en anden kvinde kom med et lille bord dækket med lækre madvarer og drikke. Efter den gamle, julianske kalender var 13. december årets længste nat, og derfor var der brug for lidt ekstra at styrke sig på. (Dansk Historisk Fællesråd)

SANG, GLÖGG OG LUCIABRØD

Selvom vi hverken følger den julianske kalender eller stiller op med hvidtklædte fruentrimmere, så skal I ikke snydes for tændte stearinlys og ægte Luciastemning i Kulturtårnet, når vi d. 13. december fejrer Lucia med sang, glögg og tårnkokkens hjemmelavede lucia-brød. Med vært Laura Richter Larsen på sang og klaver, der har fundet de bedste lucia- og decembersange frem, bliver det en fortryllende og hyggelig aften i tårnet.

Sangvalg følger …

Pris: 65 kr. (inkl. 1 glas glögg/varm solbærsaft, luciabolle, sanghæfte og entré)

Billet

Salg lukket