Sange til min mor

Ravnsborggade 3, 2200 København
18 maj 2021 kl. 20:00 - 21:00

Frans Baks ’Sange til min mor’; sunget af Trine Dyrholm 

med Trine Dyrholm, Live Johansson og Frans Bak 

For et par år siden dumpede en sang ned i pianisten og komponisten Frans Baks hoved. Han forfulgte indfaldet og det blev til sangen Lys nu min engel – en sang til den mor, der begik selvmord, da han var 18 år gammel - altså 40 år tidligere.

’Der var ingen begravelse, og der blev hverken talt om hende eller hendes død efterfølgende. Det var barskt og forfærdeligt. Dengang havde jeg hverken mod til at åbne munden eller stille spørgsmål,’ husker Frans Bak, og fortsætter: ’Tankerne, følelserne og sangene har været inde i mig i alle årene. Så da jeg først gik i gang med at komponere, blev det en stor forløsning for mig.’

Ikke kun er det blevet en stor forløsning. Det er også blevet en god håndfuld sange, der blandt andet handler om savn, skyld og afmagt. Følelser, der udspringer af at have mistet en elsket; universelle følelser, andre kan spejle sig i.

At det er Trine Dyrholm, der synger sangene, er ikke tilfældigt. Sangskriveren og sangerinden har været gode venner siden 1987’s danske Melodi Grand Prix, hvor den kun 14-årige Dyrholm gav liv til Frans Baks, Danse i måneskin.

Se mere på sangetilminmor.dk 

Sanghæfte med alle sangene


Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke