Sanketur og indblik i det nye Køge Nord

E20, 4600 Køge
07 jun 2021 kl. 16:00 - 18:00

Sanketur fra det nye boligområde i Køge Nord ud i lokalområdet, hvor man kan finde spiselige vilde planter i både læhegn og i grøftekanter. De små biodiversitetszoner i området skal opdages og vi vil sammen gå på opdagelse i læhegn, over marken, gennem vådområder og ved åen.
Vi vil denne dag også have en medarbejder fra planafdelingen i Køge kommune med, som vil udpege og fortælle kort om de nye bolig- og naturområder i Køge Nord.

Victoria Schou, bach. Landskabsarkitekt, permakultur designer og plante entusiast, guider denne dag en tur fra Køge Nord station ud i det nærliggende område, for at vise de forskellige lommer af natur frem, som gemmer på et skattekammer af vilde spiselige urter. Vi vandrer cirka 4 km og vil lære om det tidlige forårs vilde urter og hvordan de bruges bedst muligt som bladgrønt (spinat), som grøntsag og som krydderi.

På denne måde finder du nemt ud af, hvordan du kan bruge de vilde spiselige sager i køkkenet. Efter denne sanketur kan du selv gå i gang med at finde spiselige urter i naturen og på ruderater.

𝗠ø𝗱𝗲𝘀𝘁𝗲𝗱
Ved Nordstjernen - den vestlige side af Køge Nord, ved overdækket cykelskur

Deltagere

Køge Fælles Jord er et åndehul på 2,3 ha. for alle interesserede. Jorden ligger ca. 2 km Syd for Køge station. Fokus er først og fremmest på naturens og menneskets positive indvirkning på hinanden, både i vores arbejde med jorden, og i formidling af emner som permakultur,  fra jord til bord og mindfulness.

Vi arbejder med genopbygning af jorden og genopbygning af mennesket.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke