spring til hovedindhold

SANKT HANS FOR HELE FAMILIEN

SANKT HANS FOR HELE FAMILIEN

Fra Gratis

Sted

Dato

23 jun 2024 kl. 17:00 - 21:30
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere

Beskrivelse

Vær’ med når vi tænder bål og fejrer Sankt Hans i Færgegårdens stemningsfulde museumshave. I år bliver det med en HELT SÆRLIG OG ANDERLEDES BÅLTALE specielt rettet mod børnene og fortalt af en professionel historiefortæller!

Tag picnictæppet og madpakken med, og få en hyggelig aften med hele familien. Bålet tændes kl. 20.30, og inden da er der masser af aktiviteter og oplevelser for hele familien:

- Urteværksted: bind din egen magiske urtekrans

- Mission afværg det onde: Lær fortidens tricks mod hekse

- Dig for 200 år siden: Prøv i en historisk dragt fra 1800-t

- Din egen Sankt hansurt: plant en stikling til dit værelse

- Bålaktivitet: Se det værste fra dit 2024 gå op i røg

HEKSE OG ANDRE ONDE VÆSENER
Ifølge gammel folketro er alle de overnaturlige væsener såsom ellefolk, trolde og hekse særligt aktive på Sankt Hans aften. De er ude på at gøre livet surt for både mennesker og dyr. Heldigvis er der meget, man kan gøre for at beskytte sig mod dem, og det har vi brug for jeres hjælp til!

Vi skal lave lære at ståle marken, bruge salt mod det onde, drikke fra en helligkilde og meget mere. Tag med os på mission afværg det onde, hvor vi gennem en række udfordringer og opgaver bruger fortidens tips og tricks til at gøre onde hekse så blide som nuttede kattekillinger.

NATURENS MAGI SANKT HANS AFTEN
Ved Sankt Hans er sommerens og naturens kraft på sit højeste. Derfor var Sankt Hans også et tidspunkt, der rummede store muligheder for magi. På Færgegården kan man mærke naturens magi i ”urteværkstedet”, hvor museets urteekspert står klar til at hjælpe med at kreere smukke og ”magiske” urtekranse.

LAD EN PERSONLIG SEDDEL GÅ OP I RØG
I vil ikke kunne finde en heks på toppen af på bålet. Til Færgegårdens historiske Sankt Hans følger vi nemlig den gamle tradition, hvor man symbolsk skilte sig af med det, man mere end noget andet ville af med. Derfor har vi tidligere år brændt corona, krig samt forurening af på bålet. Ud over topfiguren, får alle lejlighed til at sætte en personlig seddel på bålet med det, som DU gerne vil skille dig af med! Se det gå op i røg, når bålet tændes.

GRATIS SAFTEVAND OG KAGE
Museet byder på gratis saftevand og småkager til børnene, og der vil være salg af drikkevarer til de voksne. Medbring picnictæppe og egen madpakke, som kan nydes frit i museumshaven. Drikkevarer købes på museet.

Tilmelding nødvendigt - også ift. gratis billetter.

Program for aftenen

Kl. 17.00 – 21.00 Picnic, musik og hygge i museumshaven.
Salg af drikkevarer.

Kl. 17.00, 18:00, 19:00 og 20:00 Mission afværg det onde (varighed: 30-45 min.)

Kl. 17.00 – 20.00 Lav din egen magiske urtekrans

Kl. 17.00 – 20.00 Plant din helt egen Sankt hansurt

Kl. 17.00 – 20.30 Prøv en historisk dragt

Kl. 18:30 Aktivitet: Kom af med det, du helst vil af med fra året

Kl. 20.15 Båltale/historiefortælling særligt til børn

Kl. 20.30 Midsommervise – bålet tændes

Kl. 21.30 Tak for i aften

Arrangør

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.

Lokation

Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Nærliggende begivenheder
Events fra samme kategori
Lignende oplevelser
Genbesøg begivenheder