Sankthansaften på Rønnebæksholm 2021

Rønnebæksholm 1, 4700 Næstved
23 jun 2021 kl. 12:00 - 23:00
Super arrangør
Billetter Gratis - DKK 100,00
Billetter Gratis - DKK 100,00

På Sankthansaften, den 23. juni kl. 12, åbner det store, prisvindende udstillingsprojekt Soil.Sickness.Society med et brag af en midsommerfest på Rønnebæksholm. Åbningsprogrammet er spækket med interessante oplæg, workshops for børn og voksne, omvisninger, artist talks m.m. Og årets båltale afholdes af Sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Udstillingsprojektet Soil.Sickness.Society er vinder af Bikubenfondens Udstillingspris Vision 2020 og undersøger forholdet mellem jord, menneske og samfund fra flere forskellige perspektiver. Projektet er blevet til i samarbejde med en række lokale institutioner, der alle arbejder med sundhedsområdet.

Udstillingsåbningen foregår samme dag som Rønnebæksholms traditionsrige Sankthans-fejring, som er et offentligt familiearrangement. Deltagelse i Sankthans-fejringen er gratis, men du skal booke en entrébillet her på siden og vise corona-pas ved ankomst. 

Du kan se dagens program her under. 

Arrangementet foregår primært udendørs med undtagelse af visse oplæg, og det er muligt at medbringe picnickurv, tæpper m.v.

Ønsker du at deltage i dagens indendørs aktiviteter, dvs. de offentlige foredrag i Herskabsstalden fra 14.00-16.00, er det nødvendigt at booke billet, da der er et begrænset antal pladser.

Hvis du bor i København og gerne vil fejre Sankthans på Rønnebæksholm, så har vi lejet en bus, der tager dig direkte til døren. Bussen afgår fra DGI-byen i København 23. juni kl. 12 og kører tilbage til København fra Rønnebæksholm kl. 23:15. Du kan købe din busbillet her på siden til 100 kr. pr. billet. Der er et begrænset antal billetter. Bemærk: Der er toilet på bussen. Husk at medbringe mundbind.

Program for Sankthansaften og åbning af Soil.Sickness.Society:

12.00-20.00
Udstillingen er åben for alle indtil kl. 20.00.

13.00-16.00
Billedkunstnere Samara Sallam og Hilde Hauan Johnsen åbner Medicinhaven for Radikal Omsorg med åbne haveritualer og workshops, der inviterer publikum til at arbejde med midsommerens blomsterflor. Vi hylder den blomstrende hyld; spiser, drikker og farver med den.

14.00-16.00
Offentlige foredrag i Hospital for selvmedicinering, Herskabsstalden, 1. sal.

14.00-15.00
Billedkunstner og forfatter Jakob Jakobsen i samtale med Overlæge i psykiatri Birgit Bundesen.

15.00-16.00
Samtale mellem forfattere Nazila Kivi og Malte Tellerup om folkeviden, magiske urter, fælleder og heksen som både historisk og nutidig modstandsfigur.

15.00-15.45
Lydhealingsseance med Stine Grøn og Jakob Steen i kunsthallen.

15.00-19.00
Børneworkshop Midsommer Værksted ved kunstnere Sara Gade og Sarah Bodil Tierney. Midsommervisen trykkes på akvarelpapir og illustreres af børnene med frisklavet akvarel fra Rønnebækholms natur.

16.30
Sankt Hendes kor-ritual skabt af scenekunstner Marie Holm Østerskov sammen med forfatter Shëkufe Tadayoni Heiberg og musiker Cipa Pape. Kor-ritualet er et bud på en alternativ midsommervise og en hyldest til heksen og vores forbindelse til naturen.

17.30
Åbningstaler ved Formand for Kultur og Demokratiudvalget, Linda Frederiksen (S), Leder af Rønnebæksholm, Lotte Juul Petersen og Maria Kjær Themsen, kurator

kl.18.00 –19.00
Spisning, snobrød og workshop.

19.00
Bålet tændes og båltale ved Sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

19.30
Vi synger fællessang støttet op af Carl-Henrik Paulsen.

21.00 - 21.45
Forfattere Sidsel Welden, Sebastian Nathan og Anna Rieder fremfører et kollektivt ømhedsaktivistisk manifest for omsorg, skønhed, hengivenhed og længsel.

21.59.-22.59
Kunstner Marie Kølbæk Iversen afslutter aftenen ved solnedgang med trylleviser, der har rod i den jyske hede.


Vi håber at se rigtig mange til en stemningsfuld dag og aften på Rønnebæksholm i kunsten og midsommerens tegn.


I forbindelse med Sankthans-arrangementet følger Rønnebæksholms de gældende COVID-19 retningslinjer fra myndighederne.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke