Spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

Scarlatti med Musica Ficta og Bjarke Mogensen

Afholdt event

Scarlatti med Musica Ficta og Bjarke Mogensen

Fra DKK 150,00

Sted

Dato

03 apr 2022 kl. 16:00 - 17:30
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

555 sonater, det er hvad Domenico Scarlatti er blevet berømt for. Disse djævleblændte og ofte vanvittigt virtuose stykker passer ligeså godt under Vladimir Horowitz’ hænder som under enhver begavet cembalists. Og har tjent som det super-elegante indslag i enhver keyboard-spillers koncerter i snart 300 år.

Men nu har Danmarks store accordeon-spiller, Bjarke Mogensen, kastet sig over disse barokke virtuos-perler og spiller dem på sit eget lodrette keyboard så det klinger så autentisk som havde Scarlatti tænkt dem sådan.

Domenico Scarlatti fødtes 1685 i Napoli i en rigtig musikerfamilie: 3 af hans brødre og hans far var også komponister, – opera-komponister nemlig, for det var det man var i Napoli på den tid. I 1685 fødtes også både Händel og Bach, og vor Scarlatti, Domenico, har lidt uretfærdigt stået i skyggen af de to store tyske barok-giganter.

Men det vil Musica Ficta og Bjarke Mogensen nu gøre noget ved. Sammen har vi komponeret et program, selvfølgelig af et større udsnit af de 555, men også de bedste af Scarlattis vidunderlige vokalværker, der aldrig har fået den påskønnelse de fortjener. Først og fremmest er der her tale om det 10-stemmige Stabat Mater, der på mageløs vis fremmaner Jesu Moders klage og sorg ved sønnens kors i et expressivt 25 min langt forløb. Men der er også Messe-satser og et herligt Te Deum for dobbeltkor. Og i alt dette akkompagneres Musica Ficta af Bjarke Mogensens accordeon, som her tjener som den continuo-akkompagnatør som ligger som basis for næsten al musik fra barokken.

Som vanligt vil Bo Holten fortælle om Scarlattis farverige liv og værk, bl.a. hans konkurrence-spil med Händel i Rom omkring 1710 hvor de to unge genier duellerede på cembalo og orgel. Hvad udfaldet blev… ja det kan De få at vide ved koncerterne.

MEDVIRKENDE

Ann-Christin Wesser Ingels, Hanna Kappelin, Louise Odgaard, Christine Bach Tofft, Eva Wöllinger, Daniel Carlsson, Josef Hamber, Tobias Aabye Dam, Laurits Thomsen og Rasmus Kure. 

Bjarke Mogensen, accordeon 

Bo Holten, dirigent

Arrangør

Lokation

Trinitatis Kirke Trinitatis Kirke, Landemærket 2, 1119 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .