Spring til hovedindhold

Sct. Hans Have - en have i særklasse

Sct. Hans Have - en have i særklasse

Fra DKK 95,00

Sted

Flere tidsrum

22 maj 2024 - 4 september 2024
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

Midt i Nationalpark Skjoldungernes Land og smukt placeret ved Roskilde fjord finder du Sct. Hans Have. På denne rundvisning får du en god forståelse for al livet i Sct. Hans Have. Med tråde tilbage i historien fortæller vi om livet i Sct. Hans Have i dag og den nære fremtid. Og du får en praksisnær forståelse for, hvordan natur og haver kan bidrage til større mental trivsel, men også til hvordan du kan indrette din have til glæde for en frugtbar jord, smagfuld høst og biodiversitet i øvrigt.

Gartneriet med omgivende have har eksisteret lige så længe, som der har været psykiatrisk hospital på Sankt Hans – i over 200 år. Gartneriet blev udbygget i takt med hospitalet op gennem 1800-tallet og var en integreret del af behandlingen.  I dag rummer Sct. Hans have en café, et gartneri og en butik, der med udgangspunkt i stedets særlige historie engagerer frivillige, borgere der står sårbart i deres liv i de mange opgaver i haven og caféen ud fra tankesættet ’the need to be needed’. I haven dyrker have-hold og gartnere bær, frugt, urter og spiselige blomster til caféen - alt inspireret af økologiske og regenerative principper. På den måde bygger Sct. Hans Have videre på stedets særlige historie. 

Haven er netop blevet renoveret, og det nye havedesign tager afsæt i forskning i menneskers præferencer, når det gælder oplevelser ved færden og ophold i naturen. En have af denne type er unik i dansk sammenhæng. Der findes ikke mange andre større offentligt tilgængelige haver i Danmark med så mange naturkvaliteter, så bynært og tilgængeligt og med så fine faciliteter til ro, fordybelse, restitution, liv og fællesskab. Og ikke mindst med en så omfattende historie, og mange borgeres tætte tilknytning til stedet, der er vokset ud af mulden på Sankt Hans.

Billetindtægten går ubeskåret til havens sociale arbejde - altså til at skabe de bedst mulige rammer og forudsætninger for, at mennesker med vidt forskellige baggrunde og ressourcer kan deltage ligeværdigt i arbejdet med at bevare og udvikle haven.

Arrangør

Om Sct. Hans Have

Sct. Hans Have er en historisk, mangfoldig og rekreativ have, hvor havens inkluderende arbejdsfællesskab skaber noget væsentligt og værdsat, der giver anerkendelse og mental sundhed.

Smagfulde kager, robuste figentræer, et fint fejet strøg og en dejlig fælles frokost kan noget mere end at smage godt og skabe liv i haven. At være fælles med andre om at skabe noget væsentligt og værdsat er én af vejene til menneskers mentale sundhed.

Fonden Sct. Hans Haves formål er at fremme mental sundhed gennem natur, kultur og inkluderende arbejdsfællesskaber. Formålet er derudover at fremme afstigmatisering, recovery, rehabilitering og modvirkning af institutionsskader for patienter fra psykiatrien.

I hverdagen i haven lever vi dette fine formål i en række forskellige hverdagsopgaver. Køkkenet bager delikate blomsterpyntede kager, gartneriet stiklingeformere figentræer og giver inspiration til regenerativ havedyrkning.

Lokation

Sct. Hans Have, Bistrup Alle 36, 4000 Roskilde

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Genbesøg events

Populære events

Nærliggende events

Events fra samme kategori