SEKOU KOUYATE og ENSEMBLE RUMBERA

10 feb 2018 kl. 20:00 - 23:00

Kulturhus Gimle, Gl Stationsvej 12, 4591 Føllenslev


DOBBELTKONCERT

Den Guineanske virtuos Sekou Kouyate bliver regnet for en af verdens fineste Kora spillere. Han har turneret internationalt fra han var 10 år, i startede med sin far, Grioten M'bady Kouyate. Musik traditionen på det 21- strengere instrument, han han arvet gennem mere end 60 generationer fra sin familie. Kouyate er desuden en skattet sanger, og har vundet flere internationale priser, bl.a. Global Music Award.

Som 12-årig revolutionerede han koramusikken, den klassisk vestafrikanske harpemusik, ved at sætte elektrisk pick-up og Wa Wa-pedaler til alle Kora’en. Takket være sine hurtige riffs, blev han kaldt Vestafrikas Jimi Hendrix, men han har skabt sin helt egen unikke stil

Han blander klassisk Vestafrikansk Mandingo musik med blandt andet afrobeat, jazz og funk, og sammen med hans 5 mand store band spilles en koncert det er svært at sidde stille til.ENSEMBLE RUMBERA [Cuba/DK]

Efter pausen overtager Ensemble Rumbera scenen med hele 9 medlemmer og en eksplosion af rytmer, danse og sange fra den afrocubanske folkloretradition, bl.a. yoruba, bantú, abakuá og rumba. Sangene akkompagneres af congas, batá, shekerés og andre percussions instrumenter.

Der er tale om spirituel musik der sjældent høres udenfor Cuba.

Den mest udbredte religion i Cuba er Santeria. Musikken, som er en uundværlig del af religionen, bliver udført på hellige batá trommer. Udøverne af musikken er indviede i trommernes hemmeligheder igennem ånden Aña. Det er kun indviede der må spille endsige røre trommerne. De tre percussionister i ensemblet er alle omo Aña dvs sønner af Aña.

Det er percussionisten Rune Harder Olesen, der har samlet bandet. De cubanske musikere og dansere hører til blandt de bedste i verden og er håndplukkede på grund af deres helt særlige talenter.

Chiqui Dixon (Cuba) har optrådt overalt i verden, som førstesolodanser, med det berømte cubanske statsensemble “Conjunto Folklorico Nacional de Cuba” siden slutningen af 70’erne. Han er danselærer/koreograf/Instruktør og filmskuespiller og har undervist i mange lande.

Raydel Medina (Cuba) har spillet med de største navne indenfor den afrocubanske tradition bl.a. Merceditas Valdez, Pancho Quinto, Román Diaz, Pedrito Martinez og han er én af de mest udtryksfulde percussionister indenfor afrocubansk musik.

Boris Reyes (Cuba) er én af verdens absolut bedste folkloresangere.

Han underviser, har optrådt og indspillet med legender som: Tata güines, Giovanni Hidalgo, Omara Portuondo, Changuito, Papo Angarica, samt verdenskendte grupper som: Los Muñequtos de Matanzas, Yoruba Andabo, Los Ibellis og Clave y Guaguancó.

Raisa Castro (Cuba) kommer fra den navnkundige bydel Belén, Rumbaens Vugge i Havanna. Raisa er selvlært sanger og uddannet danser hos Danza Nacional de Cuba, og har bl. a. sunget duet med Thomas Helmig og Povl Dissing.

Michael Finding (DK) har trådt sine barnesko i lokalområdet og trommer siden da. Han har indspillet og optrådt med bl.a. Once Arund The Park, Lars H.U.G, Thomas Hass, Kristina Dahl m.fl.Michael er omó Aña og har rejst meget på Cuba og dyrket den afrocubanske musik i mere end 25 år.

Rune Harder Olesen (DK) er en af Danmarks mest benyttede musikere igennem de sidste 35 år. Han er registreret hos Gramex for medvirken på over 3000 numre. Har indspillet med stort set alle herhjemme. Han har turnéret med bl.a. CV. Jørgensen, Lis Sørensen, One Two, Hanne Boel, Rasmus Nøhr, Savage Rose og Gnags. Rune er omó Aña og har spillet batá i snart 30 år. Han har også studeret med de gamle mestre ved 15 længerevarende ophold i Cuba.

Line Up

Boris Reyes: Vocal, Percussion

Raisa Castro: Vocal, dans

Chiqui Dixon: Dans, Percussion, kor

Raydel Medina: Percussion, kor

Rune Harder Olesen: Percussion, kor

Michael Finding: Percussion

Povl “Polle” Olsen: Kor

Maria Teresa Mckenzie: Kor

Hanne Lyders: Kor

GiMLES SpiseKælder vil, forud for koncerten, servere et måltid mad, der er inspireret af musikkens rødder – i dette tilfælde en afrikansk smeltedigel af beat og funk fra to kontinenter. Vi lægger vægt på råvarer af god kvalitet, helst økologiske og meget gerne fra lokalområdet.

Kom og spis sammen med en masse andre musik-glade mennesker. Pris 110 kr.

Dørene åbner kl. 18:30. Der er spisning kl. 19:00 og koncerten starter kl. 20:30. Billetpris for dobbeltkoncert 175 kr.

Billet til musik

Salg lukket


Billet til SpiseKælder kl 19

Salg lukket


Billet til SpiseKælder - vegetar

Salg lukket