Selvhenter + Den Magnetiske Ørn + 100% Max

10 jul 2014 kl. 22:00 - 11 jul 2014 kl. 00:00

Loppen, Sydområdet 4B, 1. sal , 1440 Kbh. K

Loco åbner Copenhagen Jazz Festival 2014 med en triplekoncert, der kan sparke benene væk under de fleste. Selvhenter + Den Magnetiske Ørn + 100% Max Akwaaba

Selvhenter: Danske Selvhenter sætter noise-musikken i et nyt lys ikke bare med deres blanding af free jazz, drone og eksperimentel rock, men også med deres instrumentelle setup, der indeholder violin, trombone, saxofon og en imponerende mængde slagtøj.

Ud over rocken og improvisationsmusikken finder Selvhenter inspiration i percussion-drevet musik fra Afrika og Sydøstasien og ikke mindst den moderne minimalistiske kompositionsmusik. De to trommeslagere, Jaleh Negari (Pinkunoizu) og Anja Jacobsen (Kirsten Ketsjer, Valby Vokalgruppe) skaber stærke polyrytmiske mønstre, mens blæsere og violin bærer de simple melodiske mønstre. Men lyden er på ingen måde simpel, da effektpedaler gør den aggressiv, pågående og energisk.

Selvhenter, der tidligere har spillet på Copenhagen Jazz Festival, blev dannet i 2007 som en trio med violin, saxofon og trombone, men blev i 2008 udvidet med to trommeslagere. Bandet udgav i 2012 deres første fuldlængde plade “Frk. B. Fricka”, der er produceret af guitaristen Peter Peter.

Bandet består af:

Sonja LaBianca (saxofon)
Maria Bertel (trombone)
Maria Diekmann (violin)
Jaleh Negari (trommer)
Anja Jacobsen (trommer)

Den Magnetiske Ørn: Magnetisk ørn slidt nysgerrigt. Ånd og ånden, psykosfærisk rovdyr risikerer grøntsager forudsat klarhed, som gik bort og gik for at være mere permanent. Når fire er forenet, at bare skrive det, som eksplosioner fra fortiden, og stjernerne, blinkende røde sole, den synd at behandle hjernen selv.

Besætning:

Michael Rexen: vokal, fløjte, radio
Adi Zukanovic: keys/modular
Martin Ullitsdahl: guitar, masinqo, kazoo
Matias Wolf Andreasen: trommer/triangel

Den Magnetiske Ørn’s debutalbum forventes at udkomme i september 2014.

100% MAX leverer energisk nigeriansk-inspireret party musik, mit
 Deutch lyrich. Det er festligt og næsten umuligt at stå stille, når de
100% MAX afrikanske rytmer går i gang. Bandet består af et seks mand
 stort 100% MAX toptunet afroband, der er som snydt ud af næsen på
Bola Johnson.

De musikalske referencer retter sig bl.a. mod Fela Kuti, Captain Beefheart og Talking Heads. I centrum af det hele står den dansende, syngende og bongospillende: Max Buthke, også kendt som Bo Marley, der er sanger og perkussionist i både Analogik og BliGlad. Kultiske udskejelser må forventes…!

Loco Day # 1

Salg lukket