spring til hovedindhold
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Seminar i forbindelse med den aktuelle udstilling, Group-Think af Stine Marie Jacobsen

Afholdt event

Seminar i forbindelse med den aktuelle udstilling, Group-Think af Stine Marie Jacobsen

Fra Gratis

Sted

Dato

25 mar 2023 kl. 12:00 - 17:00

Beskrivelse

I samarbejde med Kunsten som Forum, Ny Carlsbergfondets forskningscenter på Københavns Universitet, afvikles et seminar i forbindelse med den aktuelle udstilling, Group-Think af Stine Marie Jacobsen med titlen: Collective Intelligence, Crowd Identity & Infrastructural Aesthetics.


Omstændighederne for en socialt engageret kunstner er som at arbejde i midten af en demonstration. En kunstner, der arbejder med et fællesskab, skal ofte forholde sig til en masse stemmer og strukturer. Der en høj grad af gruppetænkning til stede i socialt engagerede kunstneres arbejdsomstændigheder og skrækscenariet er hvis ikke-kunst institutioner i fremtiden dikterer kunsten.

Nutidens mange demonstrationer mod museer er et direkte modsvar på infrastrukturelle omstændigheder, som kunstnere ønsker at ændre: bestyrelsesmedlemmer, højere betaling, bedre rettigheder etc. Infrastruktur (økonomi, partnere, deltagere, situation, policies etc.), har en enorm indflydelse på kunstens udformning og medbestemmer æstetikken. Kunst er ikke neutral og har længe været del af politiske planer. Den tidligere tyske præsident Theodor Heuss sagde i en tale i 1951: “Mit Politik kann man keine Kultur machen, aber vielleicht kann man mit Kultur Politik machen”. (Man kan ikke lave kultur med politik, men måske kan man med kultur lave politik.).

Konferencen tager udgangspunkt i Stine Marie Jacobsen’s kunstprojekt Group-Think (2020), et sportsprogram, der har til formål at udvide det nuværende formelle uddannelsesprogram i skolerne ved at indføre træningsteknikker i ikke-voldelig civil protest, førstehjælp og færdigheder inden for kollektiv intelligens. Titlen Group-Think er modificeret fra begrebet “groupthinking” som bruges i psykologi og forskning i kollektiv intelligens, især når en gruppe tænker sig for hurtigt frem til enighed, konsensus og deraf kommer for hurtige (dårlige) løsninger. Konferencen søger modigt at spørge, hvordan vi kan kollektivt kan opnå forandringer i det kulturelle felt i en krisernes tid.

Følgende bidragsydere: kunstner Stine Marie Jacobsen og udstillingsaktuel med Group-Think på Rønnebæksholm, freelance kurator Ida Bencke og medstifter af Laboratoriet for Æstetik og Økologi, professor og leder af Kunsten som Forum, Københavns Universitet, Frederik Tygstrup og professor, Stefan Jonsson, Institute for Research on Migration, Ethnicity and Society, Emma Tokmak & Purple Skate (for piger og queers 11-16 år), Næstved Skatehal og Ph.d. studerende Xenia Brown Pallesen ved Kunsthistorie og Visuel Kultur og tilknyttet Kunsten som Forum.

Læs det fulde program på hjemmesiden under "Det Sker". 

Praktisk information: Arrangementet er gratis og finder sted i udstillingen Group-Think og Herskabsstalden på Rønnebæksholm. Der kan købes frokost mm. i Rønnebæksholms café. Book din gratis billet her i billetto.


Billede: Group-Think af Stine Marie Jacobsen, Rønnebæksholm.


Lokation

Rønnebæksholm, Rønnebæksholm 1, 4700 Næstved

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .