eventet sluttede

Seminar "On the Road - Processens væsen"

DKK 50,00

Sted

Dato

15 mar 2020 kl. 13:00 - 20:00

Beskrivelse

Vejen til værket er forskellig for os alle, men som kunsthåndværkere og designere har vi det til fælles, at vi hele tiden er ”On the Road”. I vores søgen efter værket færdes vi på vejen mellem tankestrøm, intuition, inspiration, frustration, opdagelse, benspænd, erfaring og passion. Denne proces er ofte kun synlig for den udøvende kunsthåndværker eller designer, og opleves eller formidles sjældent til publikum. Kunsthåndværkeren og designerens identitet kan udfoldes gennem leg med materialet, undersøgelse af form, farve, tekstur og lyd - sansernes

tilstedeværelse er ofte uundgåelig. Det kan være tilstande som: Følelsen af flow eller fuck up, Forløsning, Tvivl der gnaver, Tanker i rækker, Øjebliksbilleder, Blindgyder eller Kontinuerlig bevægelse. Vi er konstant på farten, på jagt efter nye sider af faget, materialet og os selv.


I forbindelse med udstillingen afholdes dette seminar, hvor Danske Kunsthåndværkere & Designere,
Region Midt - har inviteret andre aktører fra kunstscenen ind for at tage en dialog om processens væsen, for at blive lidt klogere på emnnet og nuancerne. Oplægsholderne er valgt for at give en dybde og en bredde, samtalen bliver modereret af Sarah Jarsbo.

Biletten inkluderer kage og frugt.


Program:
Tre inspirationsoplæg om proces og en samtale til sidst mellem de tre oplægsholdere:
Julie Bach, Tekstilkunstner og Designer
Søren Taaning, Billedkunstner
Søren Bengtsen, Filosof og Lektor på Aarhus Universitet.

Moderator:

Sarah Jarsbo 

Forkvinde for Sydhavnen, daglig leder af Bylivskontoret og konsulent i Y Factory.

________

Julie Bach

Åndehuller

Den kreative proces starter for mig ofte med en fornemmelse. I vinteren 2017 blev min fornemmelse af, at jeg skulle til Grønland stærk igen. På to researchrejser undersøgte jeg tegn på identitet og syhåndværk i Grønland, hvor mit liv begyndte. I udviklingen af nye skulpturer var jeg nysgerrig på hvilken indflydelse ens omgivelser har på udviklingen af ens identitet. Og hvad var forbindelsen mellem mit håndværk: syning og den grønlandske sytradition, som jeg altid har beundret? På seminaret fortæller jeg om mine undersøgelser af gamle arktiske sytraditioner og udviklingen af egne værker med afsæt i min personlige forbindelse til Grønland.

www.juliebach.dk

_________

Søren Taaning

Billedkunstner, Leder af Dansk Talentakademi, Huset for Kunst og Design samt co-founder af  Deep Forest Art Land (Skovsnogen)

Kunstnerisk skabelse – individ og fællesskab

Som leder af Dansk Talentakademi er Søren Taaning optaget af hvordan man understøtte den kreative og skabende proces. Men det er ikke entydigt hvad de bedste betingelser og rammer er, og der kan være stor forskel fra kunstart til kunstart. Så hvad skal man egentlig vægte for at skabe de bedste betingelser for den kunstneriske skabelse. Søren Taaning vil i sit oplæg diskutere forskellige tilgange; Man kan tage afsæt i det at ”kunne noget” i form af konkrete tekniske færdigheder, materiale- og værktøjshåndtering, men med den tilgang er der en fare for at skabe lidt for polerede produkter. En anden tilgang er at vægte det at ”ville noget” og at fokusere på det kreative tænkningspotentiale, som ofte udvikles gennem eksperimenterende og rodede processer. Endelig vil Søren Taaning stille spørgsmålet om den kunstneriske proces bedst fremmes når man er alene på værkstedet eller når man er en del af et kunstnerisk miljø eller fællesskab.

www.taaning.org

_________

Søren Bengtsen

Lektor på Aarhus Universitet og filosof

Har processer mål og mening?

Har processer en begyndelse og et slutpunkt? Har processer et mål og en mening, eller er de målløse og meningsløse – og hvad betyder dette for vores skabelsesprocesser?

Med udgangspunkt i filosofien, diskuterer dette oplæg tre grundlæggende forståelser af processer: (1) den teleologiske forståelse, hvor processen ses som havende en indre, fremadskridende bevægelse mod større grad af mening og væren (Hegel), (2) den anti-teleologiske forståelse, hvor processen ses som værende uden formål og mening (Nietzsche), samt (3) den komplementære forståelse, hvor processer ses på samme tid at have mål og være målløse, at have mening og være meningsløse (Bhaskar).

_________

Arrangementet er sponsoreret af Camillasdiner.dk

Arrangør

I forbindelse med Årsmøde for Danske Kunsthåndværkere & Designere, afholdes der indlende debat om bæredygtighed.

Lokation

Folkestedet Folkestedet, Carl Blochs Gade 28, 8000 Aarhus

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .