Shopping i 1800-tallet - på indkøb med Politivennen

24 apr 2020 kl. 17:00 - 18:30

Lurblæserne, Rådhuspladsen 57, 1550 København

Genoplev stemningen fra 1800-tallets tider uden forretninger og effektiv kontrol. 

Hver dag transporteredes et utal af både helt almindelige og ganske mærkværdige produkter gennem byens nåleøjer, byportene. Eller blev fremstillet i de hundredvis af små håndværksvirksomheder og fabrikker inde i byen.
Alt sammen blev falbudt på torve, gader og skumle gyder til de hungrende, tørstige og købelystne københavnere. Et manglende opsyn og politi til at håndhæve de mange komplicerede regler, gjorde det til en kaotisk oplevelse at gå på indkøb. Hvis man da ikke kastede alle hæmninger og opsøgte det altid blomstrende sorte marked. Til stor forargelse for det lovelskende Politivennen, og til moro og oplysning for nutiden.


Dette er den tredje i rækken af unikke københavnske byvandringer med afsæt i magasinet Politivennen.
"Politivennen", som udkom i perioden 1798-1845, er en guldgrube af autentiske, øjenbryns-løftende og ekstremt underholdende indlæg fra velmenende og kronisk bekymrede borgere i Kongens København i enevældens døende årtier.


Til at formidle disse unikke kulturhistoriske (og retoriske) perler findes der ingen bedre end Erik Nicolaisen Høy - (nu tidligere) bibliotekar, voksenunderviser mm. på Københavns Hovedbibliotek.

Mødested: Regnbuepladsen ved Lurblæserne
Varighed: ca. 1½ time