Sidste dag på Copenhagen Jewish Film Festival 2020 er GAGApeople Dag

01 mar 2020 kl. 09:00 - 17:00

Forsøgsstationen, Sønder Blvd. 81, 1720 København

Program på Forsøgsstationen den 1. marts

10:00-11:20  Film: Mr Gaga
11:30-12:30  Undervisning: Gaga/people
12:30-13:50  Film: Mr Gaga
14:00-15:00  Undervisning: Gaga/people
16:00-17:.00  Film: Out of Focus

PRIS 1 Film + Dans undervisning = 150 kr. via billetto.dk

Ikke alle er til dans men mange, og flere og flere er. Verden over har Gagadansen taget fat i undergrundsmiljøer, hipstere og kunstnere, ja selv pensionister og de som ved, at kroppen skal passes og at sind og krop er ét. Ohad Naharin, Bat Sheva Dance Company’s leder gennem mange år, én af verdens mest anerkendte koreografer, er i flere omgange blevet portrætteret af instruktørbrødrene Heyman Brothers. Det er blevet til to forrygende og meget forskellige dokumentarer om Gaga’ens far og om Gagadansen. 

I Danmark er flere professionelle dansere rejst til Gagauddannelsen i Tel Aviv og København kan levere nogle af de bedste undervisere i verden. Vi præsenterer derfor et unikt program med film, dans, dans og film den 1. marts på Forsøgsstationen på Sdr Boulevard.

Mr Gaga:

Instruktør: Tomer Heymann
Sprog: Engelsk & hebraisk med engelske undertekster
År og land: 2015, Israel
Genre: Dokumentar
Spillelængde: 100 min

‘Mr. Gaga’ fortæller historien om Ohad Naharin, den verdens anerkendte og banebrydende koreograf og artistiske instruktør ved Batsheva Dance Company i Israel. Ohad er intet mindre end et artistisk og rytmisk geni som i en nutidig sammenhæng har redefineret udtryksformen i den moderne dans. I et mix af intime filmatiserede personlige øjeblikke og ikke tidligere viste overvældende og intense dansescener, følger dokumentaren Ohad Naharin gennem 8 år. I denne periode dør Ohads første hustru, et kritisk vendepunkt i hans personlige og kunstneriske liv. Dokumentaren giver et stærkt og intenst indblik i Ohads private følelsesliv og udviklende kunstneriske udtryksform, en fantastisk bevægende og smuk kropslig dokumentar som helt sikkert vil vække lysten til at danse i enhver der ser den.

Out of Focus: 

Instruktør: Tomer Heymann

Sprog: Hebraisk, Engelsk

År og land: 2007, USA og Israel

Genre: Dokumentar

Spillelængde: 52 min. 

Ohad Naharin er Israels ”rockstjerne” koreograf og kunstnerisk leder af Batsheva Dance Company. Han har specialiseret sig i at få dansere i verdensklasse til at bevæge sig fra deres bækken, centrum af knoglesystemet - ikke spejlet - ved at lære dem, hvad han legende kalder “Gaga”, hans unikke bevægelsessprog. I dette dynamiske nærbillede gengiver veteran-israelsk filmskaber Tomer Heymann et ærligt portræt af bevægelsen og manden gennem et dybtgående blik på Naharin's øvelsesproces med Cedar Lake Contemporary Ballet i New York City. Se nogle af verdens største dansere give slip på alt, hvad de ved, når de bestræber sig på at opfylde Naharin's vision og deres egne dybeste ønsker.