Simon Lynge Solo

07 apr 2014 kl. 20:00 - 22:00

Black Box Musikteatret - Den Røde Plads 16, 7500 Holstebro


Simon Lynge har begejstret anmeldere og lyttere internationalt med sine sange, der også har fundet vej til Hollywoods TV- og filmproduktioner. I pausen siden sidste plade, har han blandt andet været på turné med Emmylou Harris, og så har han ikke mindst været i studiet for at indspille The Absence of Fear.

Det er ikke helt ved siden af, når engelske The Sunday Times beskriver Simon Lynges musik som “A breath of his fresh island air." Den dansk/grønlandske sanger og guitarist, der blandt andet er draget mod sangskrivningen, fordi han ikke kan lide at skrive dagbog, har virkelig sig selv på spil i sin sangskrivning. Og det er noget, der taler lige ind i hjertekulen hos lyttere fra hele verden. The Absence of Fear blev da også finansieret gennem crowd-funding, hvor Simon Lynge-fans verden over hjalp til med at skabe et økonomisk fundament for at kunne gå i studiet med det nye materiale. Resultatet er blevet uhyre medrivende, både musikalsk og tekstligt, og pladen er ikke mindst virkelig fermt produceret af Thai Long Ly.

Med et melodisk klarsyn, der vækker mindelser om folk/pop-sangsmeden Paul Simon, lægger Simon Lynge smukt fra land med sangen I’m a Soul. Her er vokalen og intimiteten helt i front, og så ruller toget ellers videre med den dansable Silver Light og perler som Django’s Song og For Love.

Og det er prominente samarbejdspartnere, der har fået øjnene op for talentet fra det høje nord. Musikerne på den nye plade er alle sammen folk fra det øverste lag af den musikalske fødekæde i L.A. De turnerer og har indspillet med Tracy Chapman, Fiona Apple, Stevie Wonder, Prince, Christina Aguilera, Chick Corea og mange flere. Derudover spiller guitaristen Steve Cropper (som skrev og indspillede Dock Of The Bay med Otis Redding) guitar på Simon Lynges eminente cover-version af sangen.

Hver sang sin egen verden

“Hver sang er sin egen lille verden for mig; en snekugle jeg kan kigge i og se de steder, følelser, oplevelser og observationer, der ligger til grund for dens tilblivelse. Django's Song blev f.eks først til i et hotelvœrelse i Berlin, mens jeg var på turne med Emmylou Harris og savnede min søn, som jeg ikke havde set i 2 måneder,” fortæller Simon Lynge om sangenes tilblivelsesproces.Debutpladen nåede vidt og bredt ud og opnåede bl.a. en topplacering på Amazon’s albumchart. Alligevel er det ikke nødvendigvis den slags ambitioner, der driver værket for Simon Lynge i dag. Hans største ønske er at være med til at skabe soundtracket til folks liv:

“Om fem år vil jeg gerne have, at når folk hører en af sangene fra The Absence Of Fear, tœnker de: "åh, den minder mig om dengang, da..." Jeg vil gerne nå ud til flere mennesker og vœre en del af deres liv via mine sange,” fortæller singer-songwriteren, der giver koncert i Danmark til april i forbindelse med udgivelsen af den nye plade.

Mere info: www.simonlyngemusic.com og www.songcrafter.dk

Billet

Salg lukket