SKÅL / SKÁL – Nordatlantiske Filmdage 2021

Strandgade 91, 1401 København
01 okt 2021 kl. 20:00 - 21:45
Super arrangør
Billetter DKK 45,00 - DKK 60,00
Billetter DKK 45,00 - DKK 60,00

I samarbejde med Færøernes Repræsentation og Filmshúsið fejrer vi den usædvanligt fine og anmelderhyldede dokumentarfilm Skål (Skál). Mød instruktørerne Cecilie Debell og Maria Tórgarð og nyd et glas bobler efter visningen.


SKÅL / SKÁL

21-årige Dania, der er opvokset i en kristen menighed, er lige flyttet til Tórshavn og blevet kærester med Trygvi. Han er rapper og poet (aka Silvurdrongur) og skriver om menneskets skyggesider. Selv skriver Dania også digte, og det resulterer i digtsamlingen Skål om det dobbeltliv, hun lever i de kristne rammer, som hun ikke ønsker at forlade, men i stedet at forny.

Maria Tórgarð og Cecilie Debells usædvanligt fine dokumentarfilm formår at sammensætte og skabe dialog mellem modsætninger, imens den skildrer den langt fra altid lige nemme søgen efter identitet, accept og kærlighed.

Filmfejring
Filmen var et anmelderhyldet festivalhit på CPH:DOX, og vi ser frem til at fejre den med denne særvisning. Den norddok-støttede film introduceres af Tina i Dali Wagner, leder af Det færøske filminstitut (Filmshúsið), og efter visningen drøftes filmen med instruktørerne, Maria Tórgarð og Cecilie Debell. Derefter byder Færøernes Repræsentation i København på en forfriskning.


ARRANGEMENTET

Filmen (75 min.) har danske tekster. Arrangementet (inkl. intro og instruktørsamtale) varer ca. 105 min. Derefter skåler vi for filmen. Filmsalen og dens café åbner 45 min. før visningen. Der er unummererede siddepladser. Kom gerne i god tid.


Nordatlantiske Filmdage 2021

30. september til 10. oktober præsenterer Nordatlantiske Filmdage spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage


Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen. 

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke