Slaget i Classens Have - da Napoleonskrigene kom til Danmark

27 maj 2018 kl. 10:00 - 12:30

Dag Hammarskjölds Allé 35, 2100 København, Danmark, Dag Hammarskjölds Allé 35, 2100 København

I 1807 gik 30.000 engelske soldater i land ved Vedbæk og marcherede mod København.
Her belejrede de hovedstaden og gjorde klar til at storme byen.
Det perfekte sted var ud for Kastellet, hvor den mægtige famile Classen, havde opført en en række bygninger i den smukke Classens Have.
København havde 6000 soldater og et par frivillige korps – bl.a. Livjægerkorpset. Under belejringen kæmpede man om Classens Have og kulminationen blev d. 31. august, hvor over 2000 danske soldater havde sat sig for at rydde Classens Have for bygninger og træer en gang for alle.

Vi mødes ved indgangen til Holmens kirkegård ved Lille Triangel, hvor vi først hører om optakten til krigen ved at at besøge massegraven fra Slaget på Reden, som var den første konfrontation med England i 1801.
Derefter går vi langs frontlinien i Classensgade til det der engang var Classens Have og finder det nøjagtige sted hvor slaget blev udkæmpet i 1807.
Vi finder kanonkugler i området fra krigen og hører om områdets forvandling fra slagmark til beboelsesområde.
Det vil nok overraske de fleste hvor stor haven egentlig var – og at der på Østerbro i dag stadig findes en Classens Have. Dog noget mindre end den oprindelige. Det er i denne lille oase vi ender, hvor der er et mindesmærke for Livjægerne.

Billet

Salg lukket