Spring til hovedindhold
Event afsluttet - Gik du glip af denne event? Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

Slanger og videnskab

Afholdt event

Slanger og videnskab

Fra Gratis

Sted

Dato

19 feb 2020 kl. 19:00 - 21:15
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

Vin & Videnskab: Slanger og videnskab

BRIAN LOHSE Slangegiftsforsker, lektor
ARNE REDSTED RASMUSSEN Havslangeforsker, lektor
HENRIK EGEDE-LASSEN Naturfotograf, forfatter, TV-vært

Havslange. Shutterstock.

Omkring 100.000 mennesker dør hvert år som følge af slangebid, og Læger Uden Grænser har netop udpeget slangebid som en af de oversete kriser, der fortjener mest opmærksomhed. Til dette Vin & Videnskab kan du møde to af Danmarks førende slangeforskere, der begge beskæftiger sig med slangegift: Brian Lohse, som arbejder på at udvikle en hel ny slags modgift til slangebid, og Arne Redsted Rasmussen, der er en internationalt anderkendt kapacitet i nogle af verdens allergiftigste slanger, havslangerne. Desuden kommer naturfotograf og TV-vært Henrik Egede-Lassen, der i mange år har filmet og håndteret giftslanger.

Det bliver en aften om forskning, der kan være med til at redde utallige liv i fremtiden, om feltarbejde og ekspeditioner og om udfordringerne ved at fange giftslanger.    

I pausen serveres et glas vin (inkluderet i prisen). 

MØD LÆGER UDEN GRÆNSER / I pausen kan du også møde Læger Uden Grænser; de medbringer 10 virtual reality-briller, i hvilke du kan se den korte dokumentarfilm ”Venom Reality” om deres arbejde med slangebidsofre i Etiopien.


PROGRAM

Fra slangegift til modgift
BRIAN LOHSE Slangegiftsforsker, ph.d., lektor ved Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi, Københavns Universitet
     
Hvert år dør flere end 100.000 mennesker af slangebid, og over 400.000 får amputeret en arm eller et ben og efterlades mærket for livet. Den eneste redning er modgift i form af antistoffer, traditionelt lavet i dyr (fx heste), der er blevet immuniseret med slangegift (hvilket kan medføre kraftig allergi og død). Der er behov for bedre modgifte og nye typer af modgifte. Slangegiftsforsker Brian Lohse, der de sidste fem år har arbejdet på at udvikle syntetiske modgifte, fortæller om slangegift, modgift og udfordringerne ved at få billige modgifte ud til de lande, hvor der er allermest behov for dem, nemlig udviklingslandene.    

Forskning i verdens giftigste slanger, havslangerne 
ARNE REDSTED RASMUSSEN Havslangeforsker, biolog, ph.d., lektor, Det Kongelige Danske Kunstakademi
     
Arne Redsted er en af verdens førende eksperter i havslanger, der betragtes som nogle af de giftigste dyr i verden. Han har arbejdet med havslanger i årtier og været på utallige ekspeditioner til eksotiske destinationer rundt omkring i verden for at studere og indsamle diverse arter af havslanger. I aften vil han tage os med til bl.a. Australien, Ny Guinea og Sulawesi og fortælle om sin forskning i havslangernes evolution, tilpasninger til livet under overfladen og ikke mindst gift.

Bidt af slanger
HENRIK EGEDE-LASSEN Naturfotograf, forfatter, TV-vært
     
Igennem en årrække har Henrik Egede-Lassen filmet, fotograferet og håndteret slanger over alt i verden og både over og under vandet. I dette foredrag vil han fortælle om de praktiske udfordringer ved at arbejde med slanger i felten, vise fraklip og bringe os helt tæt på nogle af verdens farligste giftslanger såsom kongekobra, sort mamba og havslanger.


Læs mere om foredragsholderne og se hele sæsonens foredragsprogram på www.vinogvidenskab.dk.

NB! Det er ikke muligt at bytte eller refundere billetter til Vin & Videnskab.

Arrangør

VIN & VIDENSKAB er Statens Naturhistoriske Museums populærvidenskabelige foredragsrække. Hør førende videnskabsfolk fortælle om spændende og banebrydende forskning, og nyd et glas vin i pausen. 

Lokation

Chr. Hansen Auditoriet Chr. Hansen Auditoriet, Bartholinsgade 4A, 1356 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .