Sluk lige lyset!

17 mar 2020 kl. 20:00 - 21:00

Teater 95b, Vestergade 95B, 5000 Odense

Der er ca. 6.000 børn og unge, der mister en forælder hvert år. De fortjener opmærksomhed på det her tabubelagte emne, og dermed vide, at de ikke er alene. Det er et barns værste mareridt, at miste en forældre i en tidlig alder. 

Vi mener, at børn og unge har behov for at få svar på de spørgsmål, som ingen tør at stille. Er der kun én måde at sørge på? Eller er der en grænse for hvor ked af det man må være? Elsker man ikke de afdøde nok, hvis man ikke græder hele tiden?  

Formålet er at samle penge ind til organisationen, Børn Unge og Sorg. De er en organisation, der hjælper unge mennesker med at komme i en sorggruppe og derigennem møde andre, der er i samme situation som dem. 

Som unge vil vi hjælpe andre unge med at fjerne den unødvendige mystik, der fremkommer i en sorgproces. Vi har valgt at tage udfordringen op og vise, at en sorgproces også kommer med en hverdag, en lethed og en erkendelse. Det SKAL være relaterbart! Fordommene SKAL ændres!

Hvordan er det lige, man får sagt til klassekammeraterne, at man ikke længere har en mor? Og er det egentlig okay stadig at tage til fest og være glad, når man er pigen uden mor? Du kommer til at forholde sig til den skrøbelighed, der er i en sorgproces samt dens udsving.

Vi ønsker at vise en sorg uden grænser. Vise, at den ikke er farlig at snakke om. Det er vigtigt, at ingen føler sig alene i en sorgproces. Derfor skal vi snakke om det NU.