Smaragdsliberen - tro, død og skønheds betydning for det moderne menneske. Foredrag ved Anne-Cathrine Riebnitzsky

20 feb 2020 kl. 19:30 - 22:00

Baunekirken - Tjørring Sogn, Østerbyvej 10, 7400 Herning

Smaragdsliberen

I dette foredrag fortæller Anne-Cathrine Riebnitzsky om sin roman "Smaragdsliberen" (2018), der har fået flotte anmeldelser af blandt andet Information, der skriver: "Smuk roman om vores forhold til døden, om tro og skønhed".
Den jødiske smaragdsliber Pierre Levy falder død om med hjertestop, men vender mirakuløst tilbage til livet. Ingenting er som det var, men Pierre genoptager at spille skak med sin barndomsven, den muslimske juveler Youssef, og går i gang med det, som skal blive hans livs mesterværk: slibningen af en usædvanlig stor smaragd. Pierres fredelige verden i sliberiet står i stærk kontrast til hans datters liv. Zara rejser rundt i verden som kunsthistoriker, og under kortlægningen af gamle hulemarier kidnappes hun i grænseegnen mellem Georgien og Aserbajdsjan, mellem kristendom og islam. Stillet overfor dødens nærvær kæmper både Zara og Pierre for at bevare blikket for skønheden i livet.
Smaragdsliberen er en poetisk og livsbekræftende fortælling om tilværelsens skrøbelighed. 


Siden Anne-Cathrine debuterede som forfatter i 2010 med biografien ”Kvindernes krig”, har hun modtaget adskillige priser og nomineringer for sit forfatterskab.
Anne-Cathrine er en populær foredragsholder, som får fantastiske tilbagemeldinger.