spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Events du har kigget på
Indlæser.....
 
 
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

SMK Akademiet: Det Moderne Gennembrud

Afholdt event

SMK Akademiet: Det Moderne Gennembrud

Fra DKK 350,00

Sted

Dato

22 feb 2018 kl. 11:15 - 22 mar 2018 kl. 12:30

Beskrivelse

Til dig, der gerne vil fordybe dig i de vigtigste fortællinger om dansk billedkunst.

SMK Akademiet fortsætter turen op gennem den danske kunsthistorie.
På fem torsdage i februar og marts kommer vi helt tæt på mesterlige billedkunstnere som P.S. Krøyer, Anna Ancher og L.A. Ring i forelæsningsrækken Det Moderne gennembrud.

Rejs tilbage i tiden og bliv fortrolig med en af de mest banebrydende perioder i Danmarks kunsthistorie. Du kan læse mere om alle fem forelæsninger nedenfor.

Priser
Prisen for hele rækken er inklusiv entré til SMK, så du kan opleve kunsten efter forelæsningen. Det er også muligt at købe billet til de enkelte forelæsninger.

1. forelæsning: Det moderne er det paradoksale
22. februar kl. 11:15-12:30
Da Georg Brandes erklærede kunsten før 1870 for død, fordi den ikke satte ”problemer under debat” åbnede han en for, at en malstrøm af paradokser og dermed modernitet, kunne finde vej ind i kunsten. Ca. 10 år før havde Charles Baudelaire defineret det moderne som en blanding af det flygtige og det evige, og allerede i 1848 havde Karl Marx og Friedrich Engels beskrevet det moderne som opløsningen af alt fast og solidt. Vi tager et kig på kunsten før og efter 1870, og på definitionerne af det moderne. Vi sætter det moderne gennembrud til debat og i perspektiv.
Forelæsning ved museumsinspektør Henrik Holm.
Køb enkeltbillet her

2. forelæsning: På tærsklen til det moderne liv
1
. marts 11:15-12:30
Ingen andre danske kunstnere har som L.A. Ring skildret omvæltningerne i kunsten og samfundskulturen i tiårene omkring år 1900, og brydningstiden sætter overalt sine spor. Ofte som en rastløs søgen efter noget andet og måske mere meningsfuldt.
I Rings landskaber og figurbilleder vendes det indadvendte, symbolistiske syn ud ad og møder den moderne verden. Men verden er ikke bare hvad den giver sig ud for. Med bl.a. skæve vinkler og mærkelige afskæringer fortæller Rings billeder om meget andet end den synlige virkelighed.
Forelæsning ved vicedirektør, Samlings- og Forskningschef Peter Nørgaard Larsen.
Køb enkeltbillet her

3. forelæsning: De kvindelige kunstnere
8
. marts 11:15-12:30
Internationalt anerkendte kunstnere som Anna Petersen, Bertha Wegmann, Agnes Lunn, Edma Frölich Stage, Suzette Holten og Anne Marie Carl-Nielsen havde omfattende professionelle karrierer, vandt medaljer, fik store offentlige bestillinger og blev beundret af deres samtidige. De spillede væsentlige roller som udstillende kunstnere, højt estimerede undervisere og politisk engagerede borgere, og de kæmpede aktivt for kvinders adgang til kunstakademiet, såvel som deres ret til at udstille deres kunst og sælge den til landets institutioner i en tid, hvor rettighederne ikke var de samme. I dag er de glemt udenfor et snævert publikum af kunsthistorikere og en lille kunstinteresseret offentlighed; en skæbne der er mere reglen end undtagelsen for de kvindelige kunstnere, der levede og arbejdede herhjemme og i udlandet i perioden.
Forelæsning ved Ph.d. stipendiat Emilie Boe Bierlich
Køb enkeltbillet her

4. forelæsning: P.S. Krøyer og skagensmalerne
15. marts kl. 11:15-12:30
Fiskermiljøet og det høje lys på Skagen var afgørende for unge malere, der ville dyrke friluftsmaleri og ønskede at skildre hverdagens arbejdsliv, som naturalismens gennembrud krævede. Udviklingen på Skagen var dog dybt forbundet med de strømninger, der foregik i datidens kunstneriske centrum i Frankrig. Det gjaldt for P.S. Krøyer, men også flere andre malere. I forelæsningen ser vi nærmere på nogle af de udefrakommende impulser, som førte til udviklingen af skagensmalerne særlige position i dansk malerkunst.
Forelæsning ved projektseniorforsker Marianne Saabye
Køb enkeltbillet her

5. forelæsning: Anna Ancher og hendes samtid
22. marts kl. 11:15-12:30
Som eneste skagbo blandt Skagensmalerne og som kunstner uden akademiuddannelse havde Anna Ancher særlige forudsætninger for at formulere en helt ny stemme i dansk maleri i årene omkring 1900. Anchers maleri var tematisk præget af en intim tilknytning til lokalsamfundet og et livslangt kendskab til Skagens lys og geografi. Alligevel, eller måske netop i kraft af denne relative isolation fra hovedstaden og de dominerende strømninger på Akademiet, blev Anna Ancher den af de mange kunstnere på Skagen, som med sin særegne impressionisme formåede at bane nye veje for et moderne maleri. Sammen med sin mand og nære kunstnerkollega Michael Ancher skabte hun et selvstændigt moderne gennembrud for maleriet, der fortolkede afgørende nye tendenser i europæisk moderne maleri med udgangspunkt i det lokalmiljø, hun var rundet af.
Forelæsning ved SMK's direktør Mikkel Bogh
Køb enkeltbillet her

Godt at vide
Arrangementet foregår i SMK's biograf.
Gratis ledsager-fordelen for årskortholdere gælder kun regulær entré og er undtaget arrangementer som disse.

Lokation

SMK – Statens Museum for Kunst SMK – Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .