SMOOTH NEWT - WAYNE SIGEL

SMOOTH NEWT - WAYNE SIGEL

Billetter fra DKK 160,00

Sted

Dato

01 apr 2023 kl. 16:00 - 17:00

Beskrivelse

En fejring af Wayne Siegel, er en fejring af en af de helt store pionerer indenfor den elektroniske musik i Danmark. Her møder den klassiske musiks instrumenter den rå elektronik i et koncertprogram, der gennem tre værker tegner et musikalsk portræt af Wayne Siegel i anledning af komponistens 70 år. 

Shivas Dance

En portrætkoncert for Wayne Siegel, den elektroniske musiks nestor i Danmark, præsenterer naturligvis Shivas Dance som en del af programmet.

Shiva’s Dance er et værk komponeret specielt til Athelas med en lidt anderledes besætning end man forventer, nemlig sinfonietta og “motion-tracking system”. Komponisten - Wayne Siegel - er selv solist, idet han styrer motion-tracking systemet og med sine hænder former musikken – nærmest som om han trækker musikken ud af og frem fra computeren som dirigenten trækker musikken ud af orkestret.

Shivas Dance er både et humoristisk og meditativt værk, der giver os et af flere bud på, hvordan Wayne Siegel har arbejdet med at integrerer klassisk instrumentering for fuldt sinfonietta og elektroniske virkemidler.
Her mødes skønhed, toner fra eksotisk klingende hinduistiske danse, elegance og rå elektronik.

Verdenspremiere på værket Smooth Newt

Efter det vellykkede samarbejde har vi bedt Wayne Siegel om at skrive en ny solokoncert for basun og sinfonietta. Siegel har gennem årene skrevet en del værker for basun, både solo- og ensembleværker samt værker for basun og elektronik. I 2021 blev en CD med hans værker for basun indspillet af Niels-Ole Bo Johansen og udgivet på pladeselskabet Classico med titlen ”Wayne Siegel Complete Works for Trombone”.

Det nye værk har titlen Smooth Newt (på dansk “lille vandsalamander”) og bygger videre på et tidligere værk af Wayne Siegel for basun og computer med titlen “Salamander”. I Smooth Newt har ensemblet i nogle afsnit rollen som “lydeffekter” for de figurer solisten spiller. I andre afsnit brydes der ud i en række skiftende dansesatser for ensemble og solist.


(Denne koncert gentages i Musikhuset Aarhus d. 2. april.)

Medvirkende

Athelas Sinfonietta Copenhagen
Solist: Wayne Siegel, computer
Solist: Hélène Navasse, fløjte
Solist: Andras Olsen, basunBilletter/studerende i døren med rabat:

Vi opfordrer altid til at købe billet online. I tilfælde af, at der ikke er udsolgt, sælges også billetter i døren. Studerende kan mod forevisning af studiekort købe billetter til 80. kr i døren.

Arrangør

Athelas Sinfonietta Copenhagen er det førende ensemble i Danmark inden for ny kompositionsmusik. Siden begyndelsen i 1990 har ensemblet uropført og bestilt en lang række værker og har ud over uropførelser af helt nye værker også spillet en lang række af det 20. århundredes klassikere. Athelas Sinfonietta samarbejder med solister, dirigenter og ensembler fra ind- og udlandet, turnerer i udlandet og spiller på festivaler og ved operaforestillinger

Lokation

KoncertKirken Blågårds Plads a.m.b.a, Blågårds Pl. 6A, 2200 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .