spring til hovedindhold
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Sofie Malmborg om Bargums Synder og 1700-tallets København // Christianshavns Bogfestival 2021

Event aflyst

Sofie Malmborg om Bargums Synder og 1700-tallets København // Christianshavns Bogfestival 2021

Fra DKK 40,00

Sted

Dato

19 jun 2021 kl. 15:00 - 16:30

Beskrivelse

Tag med på en rejse tilbage til 1700-tallet, når debutantprisvinder Sofie Malmborg fortæller om sin roman ’Bargums Synder’, der sidste år blev tildelt Munch-Christensens debutantpris. Den anmelderroste historiske roman handler om den danske storkøbmand Frederik Bargum, der handlede med tømmer, tobak, hvalbarder og mennesker, som han solgte som slaver i Dansk Vestindien.
Bargums synder er er baseret på den sande historie om købmanden Frederik Bargum (1733 - 1813). Christianshavn udgør en vigtig kulisse for fortællingen, som handler om det københavnske borgerskab i 1700-tallet, dansk kolonihistorie og komplicerede relationer mellem børn og deres forældre. Det er på Christianshavn, at Frederik Bargum som ung kommer i lære i sin onkels tømmerhandel, der har pakhus i Bådsmandsstræde, og det er her, han senere drikker rom med de engelske købmænd, der inspirerer ham til at starte et slavehandelskompagni.Det vurderes, at danske skibe transporterede mere end 100.000 afrikanere over Atlanten til et liv i slaveri. Med udgangspunkt i romanen vil Sofie Malmborg fortælle om Frederik Bargums rolle i den transatlantiske slavehandel, om researcharbejdet, der gik forud for romanens tilblivelse, og om slavehandlens tilknytning til Christianshavn.Sofie Malmborg er uddannet som antropolog fra Københavns Universitet sommeren 2020. Hun har skrevet for flere forskellige medier og var for en kort bemærkning i lære som gartner på Assistens Kirkegård i København. Her hørte Sofie Malmborg for syv år siden om 1700-tallets foretagsomme handelsmand Frederik Bargum, og siden har hun interesseret sig for hans liv og forsket i hans historie, som romanen Bargums synder er inspireret af.Fotograf: Tine HardenPRAKTISK INFORMATION

• Arrangementet afholdes iht. de gældende retningslinjer for kulturrelle arrangementer med siddepladser
• Der er begrænsede pladser, og du skal have billet
• Er du forhindret i at komme på dagen bedes du melde afbud, så andre kan få glæde af billetten
• Du skal fremvise gyldigt coronapas samt ID ved fremmøde
• Vi beder dig møde op i god tid og vise hensyn.
• Når du går og står skal du have mundbind eller visir på
• Vi tager forbehold for de gældende corona-retningslinjer, og vi forbeholder os retten til at udsætte, aflyse eller rykke arrangementet i tilfælde af ændrede eller nye coronarestriktioner
• Vær opmærksom på at dette arrangement foregår på Christianshavns Beboerhus og der hører 1 valgfri drikkevare med i prisen på 40 kr. 

CHRISTIANSHAVNS BOGFESTIVAL 2021
Arrangementet er en del af Christianshavns Bogfestival 2021, som er et samarbejde mellem en række lokale kulturinstitutioner og foreninger på Christianshavn. Bogfestivalen har eksisteret siden 2004, og præsenterer hvert år litteraturoplevelser i nye rammer. Under temaet ’Intet menneske er en ø’ ønsker Christianshavns Bogfestival i 2021 at vende blikket mod verden omkring os og mod os selv. Med litteraturen som rejseguide inviterer vi publikum på en tour til både nære og fjerne verdener, og vi belyser fiktionens evne til at skabe rum for drømme, eskapisme og refleksion.Læs mere og se det fulde program for Christianshavns Bogfestival 2021:
bibliotek.kk.dk/christianshavns-bogfestival-2021

Lokation

Christianshavns Beboerhus Christianshavns Beboerhus, Dronningensgade 34, 1420 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .