spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Sommerkursus "Mod, humor og kærlighed"

Afholdt event

Sommerkursus "Mod, humor og kærlighed"

Fra DKK 1.350,00

Sted

Dato

01 jul 2019 kl. 10:00 - 03 jul 2019 kl. 15:00

Beskrivelse

Sommerkursus 2019

Mod, humor og kærlighed

På årets sommerkursus stiller vi skarpt på museets nye permanente udstilling ”Mod, humor og kærlighed.” Gennem tre dage vil vi læse og analysere udvalgte Blixen fortællinger og undersøge og perspektivere begreberne mod, humor og kærlighed, som udstillingen er bygget op over.
Eksterne foredragsholdere vil være professor Tone Selboe fra Norge, der ud fra Blixens fortælling ”Heloïse” vil tale om kærlighed og mod, lektor Ivan Z. Sørensen vil fokusere på humoren i fortællingen ”Vejene omkring Pisa” og ”Samtale om Natten i København”, mens dr.phil. Birgitte Possing, der har skrevet bogen Argumenter imod kvinder – fra demokratiets barndom til i dag vil komme ind på, hvilken modig kvinde Blixen var, og hvilke muligheder og begrænsninger kvinder for mere end 100 år siden var underlagt. Sidst, men ikke mindst, vil Charlotte Engberg undervise på kurset med afsæt i hendes nyeste anmelderroste bog om Blixen med titlen Latter og lettere beruset. Kurset er inkl. frokost, kaffe og kage hver dag i caféen samt VIP omvisninger i museet. Billetter kan købes på billetto.dk og i museumsbutikken.

Kursusleder vil være museumsinspektør Anne Sofie Tiedemann Dal

Gæsteforelæsere:

Tone Selboe, Ivan Z. Sørensen, Birgitte Possing og Charlotte Engberg

Kurset afholdes på Karen Blixen Museet, Rungsted Strandvej 111, 2960 Rungsted Kyst. Tlf. 45 57 10 57 www.blixen.dk

Den 1.-3. juli 2019 hver dag fra kl. 10:00 til 15:00. Pris 1.400 kr. (årskort 1.350 kr.) inkl. frokost, kaffe og kage hver dag.

Tilmelding på billetto: https://billetto.dk/e/sommerkursus-mod-humor-og-kaerlighed-billetter-345872

PROGRAM

Mandag den 1. juli

Velkomst og introduktion til kurset ved museumsinspektør Anne Sofie Tiedemann Dal og kurator Louise Estrup, der vil fortælle om deres arbejde med at bygge en ny permanent udstilling op om Blixens liv og værk.

Omvisninger i udstillingen ”Mod, humor og kærlighed” (Louise Estrup) samt De Nordiske Norner (Lene Brandt) og Blixens soveværelse, der for første gang er åbent for offentligheden (John Christensen).

Efter frokost vil professor Tone Selboe fra Norge tale ud fra emnet mod, ære og kærlighed i ”Heloïse”, med særlig vægt på forholdet mellem Heloïse og Frederick.

Middelalderens høviske kærlighed, 1700-tallet amour passion og 1800-tallets domesticerede kærlighed udgør etablerede retningslinjer for kærligheden, som Blixen kendte godt, og som hun udnytter og bearbejder i Vinter-eventyret ”Heloïse”. Centralt i historien står en heltedåd under den fransk-tyske krig, og den unge teolog Frederick Lamonds forståelse af den. Vi vil undersøge og diskutere, hvordan historiens to dele står i forhold til hverandre, hvilket syn på sammenhængen mellem mod og kærlighed som udfordres her, og hvordan Blixen benytter både humor og ironi for at belyse Heloïses ulige roller.

Tirsdag den 2. juli

Charlotte Engberg, lektor, ph.d.

Karen Blixens fortællinger er fulde af latter. Hun blander højt og lavt. Fortællingerne bevæger sig fra det litterært udsøgte, over det manierede til det fandenivoldsk groteske og videre til det komiske og til den latter, som guderne ler. Teksterne kredser om forklædning og masker, og læseren indbydes til at lege med. Der er dog samtidig en alvor bag latteren - en særlig form for ironi, der vender op og ned på konventionelle måder at anskue tilværelsen på. Foredraget vil give eksempler på denne latter forskellige steder i forfatterskabet.

Birgitte Possing, dr. phil i historie og antropologi, forfatter, seniorforsker på Rigsarkivet og adjungeret professor i komparative Kulturstudier: Argumenter imod kvinder

Birgitte Possing er med sin bog Argumenter imod kvinder indstillet til dette års Blixenpris i kategorien årets faglitterære udgivelse. I sit foredrag vil Birgitte Possing kaste et historisk lys over den strukturelle modstand, som generationer af kvinder har mødt på deres vej mod at få magt og indflydelse i det offentlige liv. Argumenter imod kvinder viser, hvordan kvinder uanset kompetence- og erfaringsniveau, igen og igen bliver reduceret til mødre eller bedømt på deres påklædning og udseende eller afvist med nedladende argumenter opfundet til lejligheden. Gennem det danske demokratis historie præsenterer forfatteren en perlerække af historier, hvor kompetente kvinder bebrejdes for at gøre for lidt, for meget eller forkert. Mandens fejl er hans egen; kvindens fejl er kønnets. Birgitte Possing vil bruge citater fra medier, interviews og bøger fra perioden 1848-2018 til at understrege dette og lægge disse citater ind i små og større fortællinger om den tid, hvori de blev fremsat og herunder naturligvis også komme ind på Karen Blixen.

Onsdag den 3. juli

Forfatter og foredragsholder Ivan Z. Sørensen vil i sit oplæg lægge op til diskussion af mændenes rolle i Blixens fortælling ”Vejene omkring Pisa” fra Blixens Syv fantastiske Fortællinger.

”Den ubesmittede Jomfru fra Paris” blev hun kaldt, ”den heltemodige Rosina,” da hun gjorde oprør og ville skilles fra den magtfulde Prins Potenziani – så hun kunne forenes med sin elskede Mario. Men det er hendes veninde, Agnese, der er den egentlige hovedperson i ”Vejene omkring Pisa.” Hun er, mildt sagt, mindre heldig i kærlighed. En ulykke har ramt hende. Men som Karen Blixen har sagt: ”Alle Ulykker er til at bære, hvis man kun kan faa dem ind i en Historie.” Og dét kan Agnese: gennem fortællinger fra bl.a. Dantes guddommelige Komedie, Bibelen og Koranen formår hun at forholde sig til sin grumme skæbne – med stolthed, værdighed og stor, omend vemodig, humor. Historierne er af forfatterinden mesterligt lagt i et sindrigt mønster, der udfordrer læseren. ”Hvad betyder det alt sammen?” spørger fortællingens ledefigur, Augustus, forundret. – Og mændene i det mønster? De er til diskussion! Det samme er begrebet HUMOR.

Afslutning og lille reception i caféen, hvor vi ønsker hinanden en god sommer.

Kurset er generøst støttet af Hørsholm Kommunes Sport, Kultur og Fritidsudvalg.

Ret til ændringer forbeholdes.

Lokation

Rungstedlund Rungstedlund, Rungsted Strandvej 111, 2960 Rungsted Kyst

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .