Søndag 13. okt. / Verdenslitteratur på Møn med Gerður Kristný

13 okt 2019 kl. 14:00 - 17:30

Fanefjord Skovpavillon, Fanefjord Skovvej 6, 4792 Askeby

Mød den islandske forfatter Gerður Kristný i samtale med forfatter Shadi Angelina Bazeghi

Program søndag den 13. oktober:
Fra kl. 12 mulighed for frokost i restauranten (forudbestilles).
Kl. 14 - 17.30 Gerdur Kristny i samtale med digter og oversætter Shadi Angelina Bazeghi om forfatterskabet, samt et musikalsk indslag. Pause undervejs. Derefter bogsignering.

Gerður Kristný (f. 1970) er en af de førende stemmer på Islands stærke litteraturscene. Hun har skrevet både prosa og lyrik og fik sin litterære debut i 1994 med digtsamlingen ”Ísfrétt”, og det skønlitterære gennembrud kom med ”Blóðhófnir” (Blodhingst, 2011). Denne digtsuite om jættekvinden Gerd indbragte hende en række priser - og en nominering til Nordisk Råds Litteraturpris, og den er blevet oversat og udgivet i flere lande.

Med et traditionsbevidst udgangspunkt i den gamle Edda-digtning og sagaerne har Kristný skabt sin helt egen stil, hvor nordisk mytologi smelter sammen med aktuelle problemstillinger - i et stærkt og lyrisk sprog. Den barske natur møder det rå Reykjavik. Kristný skriver om udsatte kvindeskæbner med en dybtfølt sympati og et alvorligt glimt i øjet.

I Politiken kaldte Thomas Bredsdorff Blodhingst for "en fejende flot samling digte om jætter og nordiske guder, der viste sig at være af samme beskaffenhed som nutidens mennesker."

Gerður Kristnýs bøger myldrer med referencer til både ”Vølvens spådom”, P.J. Harveys sangtekster og filmmageren Quentin Tarantino. Man møder nordisk mytologi, feminisme og nordic noir!

Ud over lyrik har hun også skrevet børne- og ungdomsbøger og romanerne Hestvik (da. 2017) og Smarties (da. 2018) og er blevet oversat til over 20 sprog. Forlaget Vandkunsten har udgivet Kristnys bøger på dansk. Inden arrangementet i oktober udkommer digtsamlingen Sjælemesse.


Som altid ved Verdenslitteratur på Møn er tiden og fordybelsen i samtalen helt central. Forfatteren har tre timer til rådighed sammen med en interviewer og publikum. Det betyder, at samtalerne kommer i dybden – og der er god tid til oplæsning, spørgsmål og debat. Samtalerne vil foregå på dansk.

Der er bogsalg i forbindelse med arrangementet og der vil være mulighed for spisning i Skovpavillonen. Lørdag bliver det efter forfatterarrangementet og søndag serveres frokost inden arrangementet starter. Billetterne kan bestilles med eller uden spisning.

Det er også muligt at købe weekend-billet, som gælder begge dage.


Læs mere om Verdenslitteratur på Møn på http://verdenslitteratur.dk/

Priser:
Billet uden spisning lørdag eller søndag: 325 kr.
Weekendbillet: 600 kr. (u/ mad)
Buffet lørdag (ca.) kl. 18 eller frokost søndag fra kl. 12, begge dage med mulighed for vegetarmenu, kan tilkøbes for 160 kr. Priserne er inkl. billetgebyr.

Det er også muligt at købe frokost lørdag før arrangementet. Dette bestilles direkte hos Fanefjord Skovpavillon, tlf. 55 81 73 67 (Øvrige billetter og menuer kan ikke bestilles på dette tlf.nr.)

Medbragt mad og drikke kan ikke indtages på området.