Søndagsskolen om Spil

05 nov 2017 kl. 10:00 - 16:00
Super arrangør
Billetter Gratis - DKK 350,00
Billetter Gratis - DKK 350,00

Hvad kan vi lære af spil, spilteori og spils opbygning? Hvorfor er spil så fascinerende? Hvordan kan vi lade os inspirere af spil-tankegangen i vores daglige virke? Hvad lærer vi gennem leg og spil?

Søndagsskolen om Spil handler om at gøre os klogere og udvide vores horisonter, så vi får indblik i spillenes verden og kan deltage mere kvalificeret i debatten. Her diskuterer vi ikke, om børn og unge spiller for meget - det diskuteres der så rigeligt alle andre steder. Her samles vi for at blive klogere og forstå spillenes tiltrækningskraft. Og for at have det sjovt, mens vi lærer.

Dagen er tilrettelagt af Thomas Vigild, der blandt meget andet står bag spil-linjen på Vallekilde Højskole. Han udvikler også selv spil, anmelder spil for Politiken, udvikler selv spil og designer gåderum.

Til Søndagsskolen om Spil har han sammensat et program, der mixer tankevækkende viden, store perspektiver og stof til eftertanke, med meget konkrete opgaver, gåder og øvelser, som vi kan lære en masse af. Så vi på en gang har det sjovt og hyggeligt sammen - og i løbet af en enkelt søndag bliver meget klogere på spillenes univers.

Hvorfor?

Nadja Pass, Rektor for Samtidens Akademi, begrunder hvorfor denne søndagsskole er på programmet:


"En "Søndagsskole" på Samtidens Akademi er en god mulighed for at komme lidt dybere rundt om et aktuelt emne. Og der er mange grunde til, at jeg syntes den første af slagsen skulle handle om SPIL.
1) Dels er det et emne, der skaber en masse brydningsflader - men potentielt også samvær og nærvær - mellem generationerne. Jeg har selv oplevet, hvordan min basale interesse for spil har givet mig adgang til at tale med de yngre generationer - og dermed også til nogle fantastiske universer og oplevelser, mens jeg meget ofte hører forældre og bedsteforældre afvise spil blankt - ofte på baggrund af løse medieoverskrifter. Her håber jeg, at vi med søndagsskolen om spil kan skabe større forståelse og være med til at kvalificere debatten.

2) Spillenes verden har også mange gange været meget faglig inspirerende for mig - og det håber jeg også den vil være for mange andre, når Thomas Vigild underviser os i spillenes opbygning og grundlaget for deres fascinationskraft.

3) Jeg synes, det er spændende, hvis søndagsskolerne kan veksle mellem teori og meget konkrete opgaver - og her er spillene igen virkelig interessante, fordi vi også rent læringsmæssigt kan lege med et mix af forskellige lege og spil undervejs.

Hvem kan være med?

Arrangementet er velegnet til alle aldre og meget af undervisningen foregår på tværs af aldersgrupper. Brug det som en fælles hyggedag på tværs af generationer; få stillet din nysgerrighed om, hvorfor spil er så fascinerende; få inspiration til dit arbejde eller vær med for at kunne deltage mere kvalificeret i debatten om spil. Eller allerbedst - en blanding af det hele. Undervisningen kræver ingen forkundskaber og bygger i høj grad på tanken om gensidig mesterlære, hvor erfarne spillere og nysgerrige nybegyndere inspirerer og lærer af hinanden.

Børn og unge under 15 år deltager gratis i følge med en betalende voksen - og deltager frit i de dele af undervisningen, de har mod på at være med til. Men der er også et værelse med forskellige spil og LEGO, hvor de kan hygge sig undervejs, hvis det undervejs bliver for højpandet.

Prisen inkluderer:

Undervisning, diverse materialer og kaffe, te og isvand hele dagen.
Midt på dagen holder vi en times frokostpause, hvor du enten kan spise din medbragte mad eller proviantere i Torvehallerne lige på den anden side af gaden.

Underviserne donerer deres tid og viden som en frivillig samtidstjeneste, for at opgradere videns- og debatniveauet om spil. Eventuelt overskud fra arrangementet går til at støtte den videre drift og udvikling af Samtidens Akademi.
Profile picture
Samtidens Akademi
Samtidens Akademi er en helt ny form for læreanstalt, hvor vi som borgere underviser hinanden i alt det, vi har lært og kært - og som vi længes efter i vores samtid. Læs meget mere på http://samtidensakademi.dk
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke