Søndagstur: Fra Axel Towers til BLOX

28 jan 2018 kl. 11:00 - 13:00

Ved Axel Towers, Vesterbrogade 2Y, 1620 København V


Axel Towers og Tivolihjørnet åbnede i 2017, og til maj står BLOX klar. Strækningen fra Axel Towers til BLOX rummer gode byrumsløsninger, nye projekter på vej og prisvindende erhvervsbyggeri. Vi går en søndagstur og tager en status på dette område i vækst i det centrale København.

En gang blev området kaldt Metropolzonen. Området afgrænses geografisk fra søerne mod nordvest og havnen mod sydøst og tæller tunge københavnersteder som Tivoli, Rådhuset, Glyptoteket, Hovedbanegården, Vesterbrogade og meget mere. Alligevel er det et ingenmandsland, de færreste har et forhold til.

Det er ved at ændre sig. Begrebet Metropolzonen anvendes ikke længere, men forvandlingen fra transit til ophold er ved at blive realiseret.

Vi tager pulsen på udviklingen.

Turen begynder ved Axel Towers, der er en markant identifikation i området, både historisk og i dag. Mange generationer har et forhold til lige præcis det sted i byen. Det samme gælder Tivolihjørnet, der nu har forvandlet sig til et shopping- og oplevelseshjørne.

Vi fortsætter ned ad Bernstorffsgade, som de kommende år forandrer sig markant med udviklingen af Postgrunden. Herefter videre ad bymilen, det grønne areal, der fører os fra Bernstorffsgade til Tivoli Hotel. Vi kigger ned mod Dybbølsbro, hvor arealet mellem Tivoli Hotel og Dybbølsbro er under udvikling. Her skal både bygges ungdomsboliger og en cityudgave af IKEA.

Turen ender ved BLOX. Her får vi en status på byggeriet, der nærmer sig sin afslutning. Snart åbner dørene til Københavns nye attraktion i området med café, restaurant, kontorer, legearealer, lejligheder og Dansk Arkitektur Center i hjertet af bygningen.

Tag med og følg udviklingen.

Søndagstur: Gåtur i Metropolzonen

Salg lukket