Sonja Hald

16 mar 2018 kl. 21:00 - 23:30

Karens Minde Kulturhus, Wagnersvej 19, 2450 København SV


Det er drilsk, livskraftig, dansksproget rock med referencer til både C.V. Jørgensen og Skaløe.

Du har måske set den mystiske skikkelse på turné rundt i landet sammen med Magtens Korridorer, Folkeklubben eller Kim Larsen. Måske under en ophedet debat om kønskvoter på de danske festivaler, har du bemærket dem.

Sonja Hald er et byggeprojekt af en gruppe frie musikere fra det danske midtland. Bandet blev sat i verden af forfatter og forsanger Jonas Dahl i august 2012. Jonas var på daværende tidspunkt bosat i Berlin og begik sig som engelsksproget troubadour i det meste af Europa. Sonja Hald var, i forsøget med det danske sprog, anledningen til at vende hjem. De første sange blev skrevet uden for kongeriget og Jonas vendte hjem og direkte i studio, for at møde de musikere der – ud over Jonas selv - skulle vise sig at udgøre Sonja Hald:

Jonas Dahl: Sang

Simon Bekker: Guitar

Ole Holmgaard: Banjo og Keys

Mikkel Christiansen: Trommer

Jakob Retz Johansen: Bas

Dogmet for Sonja blev ”mindst mulig afstand mellem tanke og handling”. Således blev debutalbummet ”Vækstplanen” også til på sammenlagt 12 dage. I august 2014 vandt Sonja Hald KarriereKanonen og de efterfølgende 12 måneder bød på +70 koncerter bl.a. sammen med Magtens Korridorer, Folkeklubben og Kim Larsen.

Sonja Hald tager det leverpostejs-grågrumsede Danmark under kærlig behandling i finurligt sprog og formår oftest at give det folkelige og jordnære en poetisk hestesko, som løfter det hele. Og med en Eik Skaløe’sk diktion og lyriske hip til koryfæer som C.V. Jørgensen og Niels Skousen tegner Jonas Dahl og hans kumpaner en rød tråd, man skal være et skarn for ikke at følge med blot en smule nysgerrighed.


Døre kl. 20.00 // Koncert kl. 21.00

Entré i døren (såfremt koncerten ikke er udsolgt i forsalg): 110 kr. // Studerende, pensionister og arbejdsløse: 90 kr.

Bemærk: Stående koncert

Standard, forsalg

Salg lukket


Studerende, pensionister og arbejdsløse forsalg

Salg lukket