Sov bedre

28 maj 2018 kl. 17:00 - 19:00

Forbundet Arkitekter og Designere, Åboulevarden 23, 2.sal, 8000 Aarhus

Vær god ved søvnen – så er den også god ved dig. Du tænker måske, at du kan sove, når du bliver gammel. Eller at søvnproblemer går over med tiden. Men sådan er det ikke. En god nattesøvn er en kunstart. Under søvnen sker der en lang række af forskellige processer, som alle har stor betydning for dit helbred og din psyke. Søvn er den reneste naturmedicin, der holder humøret højt og sygdomme fra døren. Helt uden bivirkninger.

Vi bruger ca. 1/3 af vores liv på at sove. Rent videnskabeligt gives der ikke noget sikkert svar på hvorfor vi skal sove. Man kommer dog svaret nærmere, når vi ser på hvad der sker, når søvnen forstyrres, og hvad det betyder for menneskets ydeevne og trivsel. Motion og kost og deres betydning for vores helbred og livskvalitet er efterhånden blevet almenviden for de fleste af os. Desværre kan man ikke sige det samme om søvnen.

Søvnmangel og søvnforstyrrelser er decideret skadeligt for kroppen og kan føre til et hav af livstruende sygdomme. En nylig undersøgelse viste at cirka halvdelen af alle danskere lider af det, der kaldes ’dårlig søvnkvalitet’. Så hvis du vender og drejer dig i sengen, fordi du ikke kan falde i søvn, så er du langt fra den eneste.

Oplæggets formål er at give deltagerne øget viden om normal søvn, samt søvnforstyrrelser. Der vil tages udgangspunkt i den seneste forskning på området med fokus på gode råd samt brugbare teknikker til at forbedre egen søvn.

 • Hvad er søvn og hvordan ser den ud
  - Døgnrytmer, søvnmønster og søvnstadier
  • Søvnkvalitet
  - Hvad kan jeg gøre for at forbedre min søvn
  - Hjælp til at bryde uhensigtsmæssige sovevaner
  - Strategier til at få en bedre søvn
  - God og dårlig søvn
  • Stress og søvn

 • Oplægsholder

  Mikael Rasmussen er søvnekspert, forfatter og foredragsholder. Mikael har specialiseret sig i stress, trivsel, psykisk arbejdsmiljø og ikke mindst søvn og dens betydning for sundhed og trivsel. Hans mission er at få danskerne til at sove bedre.
  Du kan læse mere om Mikael og søvn her

  Vi slutter af med en sandwich.

  Arkivfoto: Per Rehfeldt

  Medlem FAOD

  Salg lukket

  TR FAOD

  Salg lukket

  Medlem DM

  Salg lukket

  AMR FAOD

  Salg lukket