SPOR festival 2018: Our Ears Felt Like Canyons by Zwerm

Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus
05 maj 2018 kl. 20:00 - 21:00
Super arrangør
Billetter DKK 60,00 - DKK 100,00
Billetter DKK 60,00 - DKK 100,00

Som en gruppe, der hverken er rodfæstet i rock-verdenen eller i klassiske genrer, bevæger Zwerm sig i stedet inden for et genremæssigt grænse-land. På SPOR festival 2018 skal de fire musikere udforske idéen om akusmatisk musik og det lyttende øre i en helt speciel grænsesøgende koncert-setting under navnet ‘Our Ears Felt Like Canyons’. I stedet for at ‘gå på scenen’, placeres de fire musikere i en cirkel midt i koncert-lokalet, omgivet af et tæppe, der skjuler og utydeliggør musikerne og det sædvanlige visuelle lag af koncerten. På den måde flyttes fokus til oplevelsen af det lydlige univers, de fire guitarister fremtryller i det skjulte.

Zwerms koncert består af tre forskellige værker, som er komponeret specielt til denne setting. Britiske Joanna Bailie, som tidligere har været gæstekurator på SPOR festival, bidrager med værket ‘Last Song from Charleroi’. Værket, der bygger på felt-optagelser fra den belgiske, forfaldne industri-by Charleroi tager publikum med ind i et post-industrielt lydunivers, hvor lyden af den nedslidte by udforskes.

Den amerikanske komponist Christopher Trapani er kendt for at fusionere amerikanske og europæiske stil-elementer til et personligt udtryk, der langt fra kan kategoriseres. Værket ‘Shotgun Shoegaze’ er Trapanis bidrag til Zwerms koncert, hvor blues-traditioner fra Mississippi Delta møder den distortede shoegaze-genre.

Tredje og sidste værk er komponeret af den tyske multimedie-komponist Alexander Schubert, som i 2016 åbnede SPOR festival med sit audiovisuelle værk ‘Hello’. Schubert udforsker særligt krydsfeltet mellem elektronisk og akustisk musik, og til Zwerms koncert bidrager han netop med et værk i denne kategori. ‘Wavelet A “Societies / Sciences”’ tager udgangspunkt i idéen om en bølge af lyd, hvor lydoptagelser, stykker af musik og elektriske guitar-lyde manipuleres og tilsammen skaber et bølgende og dynamisk udtryk.

www.sporfestival.dk

eventet sluttede

SPOR festival 2018: Our Ears Felt Like Canyons by Zwerm

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke