Event aflyst

Støj sender dig i krig med naboen

Gratis

Sted

Dato

24 mar 2020 kl. 08:15 - 09:15

Beskrivelse

Over en tredjedel af de danskere, der bor i lejlighed, er generet af naboernes støj. Og det er også årsagen til op imod 70 % af alle nabokonflikter. Men nabostøj er vanskeligt at måle og endnu sværere at gøre noget ved.

Der er den type støj, som kan måles i lydstyrke. Høj musik, der brager gennem vægge og vinduer sent om natten og lyden af en boremaskine til at akkompagnere aftenkaffen. Men der er også den type støj, som faktisk ikke larmer specielt meget. Lyden af en samtale, et piskeris eller én der trækker ud i toilettet. Selvom decibelmåleren ikke slår ud, så gør generne. For hvornår stopper det? Ved naboen, at du lytter med – helt ufrivilligt? Og hvad kan din nabo høre fra dit privatliv?

Et nyt forskningsprojekt, som Københavns Universitet, Grundejernes Investeringsfond og Realdania står bag, prøver at identificere tendenser og mønstre i menneskers oplevelse af nabostøj. Til denne MorgenDAC snakker vi med forskeren bag, Sandra Lori Petersen, og med konfliktmægler Mie Marcussen, der i DR-programmet ”I krig med naboen” giver naboer redskaber til håndterer en ofte meget opslidende konflikt.

Om MorgenDAC
MorgenDAC er byens vigtigste morgenkaffe! Et ugentligt event for alle, der engagerer sig i byens udvikling – eller gerne vil det. Over en kop kaffe graver vi ned i et aktuelt emne i behagelige omgivelser. Vi har fokus på samtalen, hvor du får en nuanceret opdatering på de mest aktuelle spørgsmål i arkitektur og byudvikling. I løbet af en lille time vil du få de vigtigste, sjoveste eller mest overraskende perspektiver – og blive klædt på til at snakke med andre om dem.

Du kan lytte til podcast fra vores tidligere MorgenDAC-events. Det kan du fx gøre her: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/morgendac-live/id1492082141

Du kan også læse om og lytte til vores andre podcasts her: https://dac.dk/podcasts/

Arrangør

Dansk Arkitektur Center (DAC) er Danmarks nationale center for udvikling og formidling af viden om arkitektur, byggeri og byudvikling.

Lokation

DAC i BLOX /DAC in BLOX Dansk Arkitektur Center, Bryghuspladsen 10, 1473 København K

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .