Stormen på København 1659

10 feb 2019 kl. 13:00 - 15:00

Israels Plads (ved Ørstedsparken), Linnésgade , 1361 København

(fotografen er på vej)

I anledning af 360 året for den svenske storm på København, inviterer vi dig på en historisk byvandring i København. Vi genoplever nogle dramatiske døgn i februar 1659. 

Vi følger de københavnske forsvarer, og fortæller om den heroiske danske indsats. Du vil møde vores dynamiske historiker team Emma Rønberg og Jens Ulrich Nielsen, og så ved du sikkert allerede, at denne byvandring ikke bliver kedelig. 

Forestil dig at svenskerne, Danmarks ærkefjende nr. 1, har omringet København! Byen har modstået omtrent et halvt års blokade, bombardementer og angreb. Nu er tiden inde til det endelige opgør, og svenskerne gør klar til at indtage byen ved et stormangreb. 

Heldigvis er Københavnerne godt forbredte, de var nemlig, via spioner, blevet advaret om angrebet.På denne byvandring opsøger vi nogle af mærkestederne for Stormen på København. Vi følger slagets udvikling og de københavnske forsvarer,  og se nærmere på hvad der skete, hvem der gjorde hvad, og om der egentlig var en vinder.

HUSK: varmt tøj og godt fodtøj – den danske vinter kan være drilsk, men 25 graders frost som det var i 1659, bliver det næppe på denne byvandring.

Mødested:  Israels Plads, ved hegnet mod Ørstedsparken. Turen slutter ved Stormbroen.

Turens længde er ca. 4 kilometer

Billet

DKK 135,00 + DKK 15,11 gebyr