spring til hovedindhold
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Straf mod tiggeri og hjemløshed – status på praksis

Afholdt event

Straf mod tiggeri og hjemløshed – status på praksis

Fra Gratis

Sted

Dato

09 feb 2022 kl. 16:30 - 18:30

Beskrivelse

I 2017 kom der nye og skærpede straffe mod tiggeri og overnatning i det offentlige rum. Siden har anklagemyndigheden ført en lang række sager mod hjemløse udesovere, men tabt mange af dem i retten, og til januar behandler Højesteret en sag om 60 dages fængsel for tiggeri.

Stenbroens Jurister har inviteret to fremtrædende forsvarsadvokater på området og Projekt Udenfor til sammen at gøre status på de juridiske stramninger og deres konsekvenser på gaden. Det sker til et unikt gå-hjem-møde i februar, når den nye dom fra Højesteret forventes at være faldet.

Gå-hjem-mødet er særligt relevant for socialarbejdere med gadefokus samt forsvarsadvokater og andre med interesse for kriminaliseringen af udsatte mennesker.

Til arrangementet vil jurist Maja Løvbjerg Hansen fra Stenbroens Jurister introducere stramningerne i straffeloven og ordensbekendtgørelsen fra 2017, der åbnede for mere fængselsstraf til fattige og hjemløse på gaden. 

Advokaterne Eddie Khawaja og Asser Gregersen vil fremlægge retspraksis fra egne og andres sager om straffelovens betleriforbud og ordensbekendtgørelsens forbud mod utryghedsskabende lejre. 

Direktør i Projekt UDENFOR Bo Heide-Jochimsen vil redegøre for de konsekvenser, som skærpelserne og indsatsen fra politiet har haft på hverdagen og vilkårene for hjemløse på gaden i Danmark. 

Til arrangementet får vi desuden et indspark om forskningsprojektet ”Dark Design - social eksklusion i byens rum” af jurist og Ph.D. Pia Justesen. Projektet kombinerer jura og design i en undersøgelse af såvel kriminaliseringen som helt konkrete indretninger i byen, der virker afvisende overfor socialt udstødte og hjemløse.


Stenbroens Jurister yder udgående retshjælp på gadeplan til hjemløse, stofbrugere og andre særligt udsatte mennesker. Vi er på gaden mindst to gange om ugen i København og månedligt i andre større byer, og yder desuden retshjælp til udsatte i hele landet over telefon. Stenbroens Jurister er stiftet i 2021, men medarbejderne har tilsammen mere end 70 års erfaring med udgående specialiseret retshjælp. Læs mere om Stenbroens Jurister her: https://stenbroensjurister.dk 

Forsvarsadvokat Eddie Omar Rosenberg Khawaja repræsenterer den tiltalte i sagen om tiggeri, der behandles ved Højesteret i januar. Eddie har en fortid som offentlig anklager og som ansat på Institut for Menneskerettigheder. Han har omfattende erfaring med principielle straffesager og menneskeretlige straffespørgsmål. Han underviser desuden i en række strafferetlige fag på universitetet og på kurser for advokater og dommere. Læs mere om Eddie her: https://jklaw.dk 

Forsvarsadvokat Asser Gregersen har forsvaret hjemløse i en række sager om overnatning i det offentlige rum. Asser har igennem disse og mange andre straffesager omfattende erfaring som forsvarer for særligt udsatte borgere. Han har desuden også undervist i strafferet på universitetet. Læs mere om Asser her: https://rogg.dk/asser-gregersen/  

Projekt UDENFOR har siden stiftelsen i 1996 arbejdet for at forbedre forholdene for samfundets udstødte. Organisationen kombinerer opsøgende gadeplansarbejde med indsamling og formidling af viden om hjemløshed. Tilgangen er baseret på skadesreduktion og omsorg for at løfte livskvaliteten for den enkelte med respekt for personens egne tanker om det gode liv. Læs mere om projekt UDENFOR her: https://udenfor.dk 

Pia Justesen er menneskerettighedsjurist, Ph.d. og forfatter. Hun arbejder på forskningsprojektet “Dark Design - social eksklusion i byens rum” på Aalborg Universitet. Pia har en baggrund som forsker, advokat, konsulent og forfatter, og både i Danmark og internationalt har respekten for de internationale menneskerettigheder været den røde tråd i hendes arbejde. Fokus for Pia er ligebehandling og beskyttelse mod diskrimination på grund af etnisk oprindelse og handicap samt hjemløshed og fattigdomsproblematikker. Læs mere om Pia her: https://piajustesen.com/about 

Arrangementet er blevet muligt med støtte fra Dreyers Fond. Dreyers Fond uddeler midler til initiativer og projekter, hvis formål er at fremme advokat- og arkitektstandens udvikling og samspil med samfundet for at fremme innovation, kvalitet og integritet i brancherne. Dreyers Fond ejer konferencestedet Valencia og har stillet det til rådighed for arrangementet, ligesom fonden har været en afgørende bidragsyder ved etableringen af Stenbroens Jurister. Læs mere her: https://dreyersfond.dk

Arrangør

Stenbroens Jurister er stiftet for at sikre udgående retshjælp til hjemløse, stofbrugere, sexarbejdere, gademigranter og andre gadefolk.

Lokation

Valencia Valencia, Vesterbrogade 32, 1620 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .