Strikkecafé med Lene Holme Samsøe og museumsinspektør Anna Schram Vejlby

04 nov 2018 kl. 16:30 - 19:00

Stockholmsgade 20, 2100 København

Den Hirschsprungske Samling inviterer til strikkecafé med håndstrikdesigner Lene Holme Samsøe og museumsinspektør Anna Schram Vejlby

4. november kl. 16.30-19.00.

Anna Schram Vejlby vil i caféen fortælle om strikningens skriftende betydning i 1800-tallets danske kunst.  I guldalderens portrætter ser vi ofte strikketøjet i hænderne på velhavende borgerfruer, og senere i århundredet maler bl.a. Michael Ancher Skagenskvinderne og de unge piger med håndarbejdet i fuld sving. For fruerne var strikketøjet symbol på flittighed, men også den omsorg de øsede udover ægtefæller og børn. Kvinderne fra de lavere klasser strikkede derimod som en ekstraindtægt i en hård tilværelse.

I caféen vil håndstrikdesigner Lene Holme Samsøe fortælle om flere af sine idéer og vise udvalgte designs frem, bl.a. fra den kommende bog Mig & mini STRIK, der udkommer i december. Lene Holme Samsøe er forfatter til en lang række populære strikkebøger, heriblandt Kærlighed på pinde og Egostrik samt serien Babystrik på pinde. Bøgerne henvender sig til nybegyndere såvel som øvede og er fyldt med opskrifter på strik, der både er klassisk og aktuelt. I caféen vil det være muligt at købe et udvalg af Lenes strikkebøger.

Workshoppen begynder, hvor både nybegyndere og øvede kan strikke på det, de er i gang med eller gå i gang med noget helt nyt. Lene medbringer en nøgle fritidsgarn til hver deltager, og vil under workshoppen dele ud af sine strikketips.

Du kan læse mere om Lene Holme Samsøe på Facebook og Instagram.

Deltagere bedes medbringe eget strikketøj + pinde nr. 5-5,5.

Under workshoppen vil museet byde på en kop kaffe eller the.


 

 

 

 

Billet

Salg lukket

Årskort

Salg lukket