Struensee – landsforræder, lykkeridder og tragisk helt. Foredrag med Ulrik Langen

03 okt 2018 kl. 19:00 - 21:00

Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Struensee - landsforræder, lykkeridder og tragisk helt. Mange etiketter er blevet hæftet på J.F. Struensee – både da han lavede, og efter at han i 1772 blev henrettet. Selv om Struensee i sin korte tid ved magten nåede at gennemføre et utal af reformer, er det de politiske intriger og tre-kantsdramaet mellem Christian 7., dronning Caroline Mathilde og Struensee, der har fået et langt liv – i faglitteratur, film og fiktion. 

I dette foredrag tager Professor Ulrik Langen dig med på en lang og spændende rejse gennem historien om Struensee. Undervejs fortælles om både den virkelige og den fiktive Struensee.

En af de vigtige milepæle på vejen til den moderne samfundsorden er de reformer, som J.F. Struensee gennemførte under Christian VII under stort drama og opmærksomhed. Roskilde lagde by til en af landets fire stænderforsamlinger i 1800-tallets første halvdel. Det var et vigtigt næste skridt på vejen mod opløsningen af enevælden og etableringen af et demokratisk folkestyre. Vi går på sporet af demokratiets historie og skuer tilbage til enevældens tid, system, og den gradvise opløsning af samme. 

Foredrag: Struensee

Salg lukket