SUME + IN THE SHADOW OF THE TUGTUPITE – Nordatlantiske Filmdage 2021

Strandgade 91, 1401 København
10 okt 2021 kl. 14:00 - 15:55
Super arrangør
Billetter DKK 45,00 - DKK 60,00
Billetter DKK 45,00 - DKK 60,00

Når film og musik italesætter fortid, nutid og fremtidsvisioner. Mød instruktør Inuk Jørgensen og oplægsholder Andres Otte.

SUMÉ - LYDEN AF EN REVOLUTION
I 1970'erne sætter et ungt, politisk rockband ord på grønlændernes længsel efter frihed og medbestemmelse, og snart er landet i gang med sit første store opgør med kolonimagten Danmark. Og med sin egen selvforståelse. Dokumentarfilmen Sumé - lyden af en revolution (2014) skildrer historien om det legendariske orkester og giver et unikt indblik i de brydninger, der kendetegnede 1970’ernes Grønland.

IN THE SHADOW OF THE TUGTUPITE
Som forfilm vises den mangfoldigt prisbelønnede kortfilm fra 2020, In the Shadow of the Tugtupite. I et poetisk billedsprog dokumenterer filmen, hvordan fortidens fejlslagne planer og projekter har efterladt deres spor i nutidens Grønland. Og det skulle nødig gentages.


MED INSTRUKTØRBESØG OG OPLÆG
Instruktør Inuk Jørgensen drøfter sin kortfilm, før Sumé – lyden af en revolution vises med introduktion ved Andreas Otte, der er musiker, kulturforsker og formidler i Det Nordatlantiske Hus i Odense.  


ARRANGEMENTET
Forfilmen (7 min.) har engelsk speak og Sumé (76 min.) har danske tekster. Arrangementet (inkl. samtale og oplæg) varer ca. 115 min. Filmsalen og dens café åbner 45 min. før visningen. Der er unummererede siddepladser. Kom gerne i god tid.


Nordatlantiske Filmdage 2021

30. september til 10. oktober præsenterer Nordatlantiske Filmdage spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage


Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

Deltagere

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke