SV20: Ydegirl // Mathias Reumert // Syvende og Sidst

01 sep 2020 kl. 20:00 - 22:00

SV-festival åbningsaften med YDEGIRL (på billedet) + MATHIAS REUMERT + SYVENDE OG SIDST

Døre kl. 19.00 // koncerter fra kl. 20.00

**YDEGIRL**

Bag aliaset Ydegirl findes sanger og producer Andrea Novél, der for nylig udgav den anmelderroste EP "notes19" på pladeselskabet Escho. Andrea bevæger sig i et lydbillede, hvor hun bryder grænserne mellem genrer så forskellige som R'n'B, folk og klassisk kompositionsmusik. Det er skiftevis elektronisk og akustisk, komponeret og produceret, minimalistisk og overvældende. Centralt står Andreas vokal, der både synger og chanter, og giver et indblik i, hvad hun selv beskriver som et limbo af budskaber. Ydegirl insisterer på at være flere steder på én gang, og trækker både på barokkens musiktraditioner og nutidens pop. Ydegirl har udviklet sig til en kvartet med Asger Valentin, Bjarke Valentin og Thea Thorborg. Kvartetten gør overvejende brug af klassiske instrumenter som horn, fløjte og violin, der leder tankerne hen på kammermusik, mens elguitar, de distortede trap hi-hats, subheavy kicks og subtropiske samples leder tankerne i en helt anden retning.

**MATHIAS REUMERT**

Slagtøjsspiller Mathias Reumert lever et liv omsluttet af klassisk og eksperimentalmusik. Reumert er en af sin generations mest indspillede slagtøjsspillere indenfor ny klassisk musik og arbejder tæt sammen med en række fremtrædende komponister. Som leder af crossover ensemblet Ekkozone boltrer Reumert sig i grænselandet mellem klassisk og rytmisk musik. På denne åbningsaften vil Reumert som solist opføre den Pulitzervindende amerikanske komponist Rogers Reynolds værk ’Watershed’.

**SYVENDE OG SIDST**

Syvende og Sidst er et stemme-ensemble, som har ophav i forskellige kunstneriske discipliner som billedkunst, dans, musik, skuespil og psykoterapi. De undersøger kollektivet, improvisation og de muligheder og begrænsninger de møder her. Som et særligt SV-indslag kan vi glæde os til at opleve dem tage festivalens tema ’HAVN’ under k/ærlig behandling!

●○●○●○●○●○●○●○●○●○

Om Coronavirus

Vi følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer, og passer på vores gæster. I kan være trygge ved, at vores arrangementer afvikles sundhedsmæssigt forsvarligt.

Vi henstiller vores gæster til at passe på hinanden, respektere andres grænser og i særdeleshed blive hjemme, hvis du har symptomer på smitte. 1000 tak.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke