Sy workshop | #reparere #hjemmelavet

10 nov 2019 kl. 13:00 - 16:00

LØS market, Jægersborggade 20, 2200 København

Har du et hul i din favorit bluse? Eller en kjole der er for stor? Kunne du bruge lidt inspiration til hvordan man kan sy noget andet af gamle jeans? Eller vil du bare gerne dele og lære tricks til at sy? 

Tag et par stykker af det tøj med, du gerne vil arbejde på, og kom med til syworkshop søndag d. 10. november kl. 13-16. Det bliver en hyggelig eftermiddag med kaffe og te og snacks inkluderet i prisen. 

WØRKSHOP lokalet ligger inde i LØS market i Jægersborggade 20, Nørrebro, og vi bliver max 6 personer til workshoppen. 

Billet købes på billetto-linket nedenfor for 250kr per person. 

Hvorfor er det godt at lære at sy og reparere selv? Jeg tror at arbejde med noget kreativt hænderne skaber ro og fordybelse og glæde. Når vi laver noget selv, giver det også en stolthed over tøjet/tingene, som gør, at vi for en stund giver lidt slip på trangen til at købe noget nyt fra en butik. Denne glæde vil jeg gerne give videre. Så hvis du står med lysten til at kunne reparere og sy selv, men mangler et jump-start, hvor du bliver guidet til grundindstillingerne til symaskinen og andre gode symetoder til at sy fx. tykt stof/bamser/jakker i hånden, så er denne workshop for dig. Jeg er selvlært og går ind for tilgangen: "prøv dig frem" og "det gør ikke noget, hvis det ikke er perfekt."

Vi kommer ind på følgende:

- Hvordan bruger man en symaskine (nålestørrelse, tricks, reperation af maskinen)

- 5 seje måder at upcycle jeans

- Lær en speciel sy-teknik til at reparere bamser og jakker udefra, uden man kan se syningen

- Hvordan syer man en nederdel eller trøje mindre eller større

- Hurtige måder at sy dit eget tøj

- Hvordan finder man økologisk bomulds-materiale, bomulds-sytråd mm.

- Miljøet, tøj og reparation

- Kreativisme 

Tag med:

- Tøj og materialer du skal bruge til at reparere eller sy om (trøjer, leggings, jeans, puder, hat osv. Alt er velkommen!)

- Hvis du har en symaskine, så sig til - måske får vi brug for en ekstra. Jeg har 2-3 maskiner allerede. 

- Billeder af hvad du gerne vil sy, hvis det er noget specifikt

Workshoppen afholdes af Julie Malmstrøm - kontakt: 28189261 og juliemalmstroem@gmail.com. 

WØRKSHOP er et mødested for læring og vidensdeling med fokus på bæredygtighed, minimalisme og personlig udvikling. Der afholdes foredrag, workshops og andre events. 

Julie har syet på symaskine siden hun var 12 år gammel, og lært gennem "trial and error". Hun arbejder med musik og formidling af bæredygtighed, og har mediekanalen Crazy Conscious, hvor hun deler viden om bæredygtig livsstil og minimalisme.