spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Nærliggende begivenheder
Events fra samme kategori
Lignende oplevelser

Sydhavns Salonen - skabninger under den samme sol

Afholdt event

Sydhavns Salonen - skabninger under den samme sol

Fra DKK 150,00

Sted

Dato

12 apr 2024 kl. 19:30 - 23:00

Beskrivelse

Velkommen til en aften i Sydhavns Salonen - skabninger under den samme sol, om det brugte land og de plagede dyr, om at genfinde en meningsfuld relation med jorden. Om løgnene, misbruget, om sliddet og visionerne.

Med den modige forfatter Mathilde Walter Clark, der med enorm gennemslagskraft afdækket de uhyrlige konsekvenser af tingsliggørelsen af dyr i landbruget i bøgerne “Det blinde øje” og “Hvordan man Laver Dyr”.

Med jordbruger og antropolog Sille Skovgaard, der arbejder med en ny forståelse af jord, som spirer blandt de regenerative jordbrugere i Danmark. Hvor jord ikke længere betragtes som et dødt vækstmedie, men som et levende økosystem, fyldt med jordlevende organismer, der skal passes og plejes for at kunne drive et landbrug i fremtiden

Med performancekunstneren Zahna Siham Benamor, der er aktuel med værket “Den falske Jerikorose”.

Og ikke mindst med det legendariske 90er band Dreamtones, der med fuldt band, vil indhylle os i deres sprudlende drømmepop.

Døre kl. 19:00 

Show kl. 19.30

Entré: 150 kr.

MATHILDE WALTER CLARK ◁◁◁
har jo lige modtaget Politikens Litteraturpris for “Det blinde øje” (om mink…)
Den lille bog “Hvordan man Laver Dyr” er allerede er udkommet 5.oplag.
Mathilde Walter Clark har skrevet både romaner, noveller, essays og dramatik og modtaget flere priser og legater for sit forfatterskab, heriblandt Årets Fund fra Carlsbergsfonden i 2005 og Jan Sonnergaards Mindelegat i 2020.
Hun er født i København, vokset op i Danmark hos sin danske mor og tilbragte fra 11-årsalderen sine somre hos sin amerikanske far i St. Louis i USA. Hun har en magistergrad i dansk og filosofi fra Roskilde Universitet og New York University og har boet og rejst mange steder i verden. I 2004 debuterede hun med romanen “Thorsten Madsens Ego” og har siden bevæget sig frit mellem genrer. Gennembrudsromanen “Lone Star” blev præmieret af Statens Kunstfond i 2018, nomineret til DRs Romanpris i 2019 og er siden udkommet i USA.
Mathilde Walter Clarks bøger og tekster er helt eller delvist oversat og udgivet i USA, Norge, Serbien. Kina, Indien og Tyskland

SILLE SKOVGAARD ◁◁◁
Sille Skovgaard er økologisk jordbruger og antropolog med speciale i regenerativt landbrug. Hun er forfatter til bogen ‘Lysbønder - samtaler om genopbygningen af jorden i Danmark’ (med Sofie Isager Ahl, 2024) og har lavet dokumentarfilmen ‘Jeg tror, vi starter som lys’ (med Emma Harris, 2024), der sætter fokus på regenerative jordbrugeres eksperimenter med jordfrugtbarhed. Hun er i sit arbejde optaget af en ny forståelse af jord, der spirer blandt de regenerative jordbrugere i Danmark. Hvor jord ikke længere betragtes som et dødt vækstmedie, men som et levende økosystem, fyldt med jordlevende organismer, der skal passes og plejes for at kunne drive et landbrug i fremtiden. Sille er motiveret af at undersøge: Hvordan tager vi vare på en jord, hvis liv umiddelbart er usynligt og lydløst? Hvordan udfordrer nye forståelser af jord vores landbrugspraksisser? Hvordan kan vi gentænke jordens mikroliv som samarbejdspartnere i landbruget? Sille ønsker at skabe nysgerrighed på jord, så vi i fællesskab kan vække nye forestillinger og samtaler om landbrugets fremtid. Sille sidder desuden i bestyrelsen for Foreningen Andelsgaarde, hvor hun kæmper for at understøtte et regenerativt generationsskifte i landbruget.

ZAHNA SIHAM BENAMOR ◁◁◁ 
er poet og performancekunstner med algeriskfransk baggrund. Benamor har performet på Art Hub Copenhagen (2024), Monnaie de Paris (2023) samt på ARKEN(2023).
Hun er aktuel med det særlige værk Den falske Jerikorose skabt i samarbejde med barndomsveninden, oliemaler og samtidskunstner Apolonia Sokol.
Værket er en kombination af lydpoesi, performance og malerier, som er skabt med udgangspunkt i Sihams livshistorie, og i løbet af udstillingsperioden vil der være flere poesioplæsninger og performances, der kredser om temaer som feminisme, antikolonialisme, migration og nomadeliv i Nordafrika.
Værket kan opleves på O-Overgaden på Christianshavn i København fra 8. marts-5. maj 2024.
I forbindelse med udstillingen har hun udgivet EP’en Jeg kommer fra ørkenen (2024).

DREAMTONES ◁◁◁
Dreamtones genforenes for at spille koncert i Sydhavnssalonen! kultbandet fra 90erne er tilbage med storladen drømmepop, og deres perle af et album fra 1997 er endelig kommet på vinyl.Komponisten Nils Lassen og sangerinden Marianne van Toornburg dannede i starten af 90’erne bandet Dreamtones, samlede nogle fantastiske musikere og tog rundt på landets scener, før de i 97 udgav albummet ”Lost in the Woods” på CD, (som var mediet på den tid). Albummet fik mange rosende ord fra tidens anmeldere på de store dagblade og DR transmitterede live fra en af deres københavner-koncerter. Dreamtones mestrede at formidle de drømmende, melankolske og luftige sange, der var smukt spillet, fuld af fine detaljer, kanter og hjørner.
Albummet skulle imidlertid vise sig utrolig slidstærkt og langtidsholdbart, for i 2023 fik bandet en henvendelse fra det lille vinyllabel Turn It Over Music, som gerne ville udgive albummet i et oplag på 300 nummererede vinyler.
Dreamtones optræder i mindre version af det oprindelige band.
Af forskellige praktiske udfordringer, er dsyv blevet til fem, og udover Lassen og van Toornburg består Dreamtones 2024 af de oprindelige medlemmer Sisse Selina Larsen, trommer og Henrik Liebgott, guitar. Ny mand i bandet er Anders Wallin på bas.
Tak til Tolle, Merete og Dan – der altid vil være en del af Dreamtones-historien.
GAFFA Danmark skrev:
”…Bag den danske debut Dreamtones finder man makkerparret Marianne van Toornburg, der har huseret med dansktopperne Sweethearts og Nils Lassen, der står bag De Skrigende Halse. Et ikke helt almindeligt par, der har fundet sammen om en filmisk musik, der bedst kan karakteriseres som netop drømmetoner.Easy Listening, Twin Peaks og storslået drama er Dreamtones, der maler med den helt store farvelade i widescreen. Derfor er Lost In The Woods en både tidstypisk og atypisk dansk udgivelse. Atypisk fordi, der ikke rigtig er andre, der tager seriøst hånd om denne genre og tidstypisk (for Danmark) fordi easy listening vist ikke er så hip, som den har været… Alligevel trænger Marianne van Toornburg flot igennem med sin lysende vokal og Nils Lassen får bygget et par flotte fata morgana'er, der bestemt viser, at drømmetonerne er værd at male videre på….”

SYDHAVNS SALONERNE ◁◁◁
er et tværæstetisk projekt støttet af Statens Kunstfond, Karens Minde Kulturfond, Københavns Musikudvalg og Kgs.Enghave Lokaludvalg arrangeret af Copenhagen Concert Community.
Salonerne bevæger sig mellem gøgl og videnskab, pop og kunst. Formen bevæger sig mellem koncert, performance, foredrag, samtale og højskolesang.
Salonerne foregår i Sydhavnen og afvikles i samarbejde med Karens Minde Kulturhus og Klein - Sydhavnens spillested.
Copenhagen Concert Community, der har base i Sydhavnen, København, ønsker at skabe koncertoplevelser, der går på tværs af genrer og generationer.

Lokation

Karens Minde Kulturhus, Wagnersvej 19, 2450 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .