Syltning - Sæt havens frugt, grøntsager og urter på glas

27 okt 2016 kl. 17:00 - 21:30

Sakskøbing Madskole, Torvegade 10, 4990 Sakskøbing


Kurset afholdes ved Madformidler og Restauratør Joan Thorlin.

En inspirerende og hyggelig aften i madskolen med dampende gryder og liflig duft.
Sammen dykker vi ned i syltningens mysterier, og diskuterer pektinindhold, kogetider, sukker-vand balancen, konsistens, smag, smag og atter smag.

Kurset giver dig et indblik i klassisk tilberedningsmetoder for syltetøj, marmelade, chutney og pickles, men også i andre metoder til at hengemme grøntsager som f.eks. mælkesyregæring, el. hvordan man kan reducerer indholdet af kunstige virkemidler som f.eks. Atamon.

Hvad lærer du?

Vi fremstiller to varianter af syltetøj og marmelade, og laver klassiske chutney, relish og pickles. Du lærer hele processen at kende, så det bliver nemt at gå til derhjemme.

Du lærer at lave perfekt marmelade og får tips til variationsmuligheder, og vi går i dybden med at se på naturligt kontra kunstigt tilsat pektin.

Du bliver frotrolig med at fremstille klassisk sylt, og forskellige tricks og metoder til at konservere grøntsager så de holder sig, og får historien teknikkerne oprindelse og tradition.

Du bliver indført i smagsjustering med friske krydderurter, citrussaft, eddiker, olivenolie mv. elementer som er centrale for at dit sylt og syltetøj smager godt.

Hvad får du?

  • Velkomst med charcuteri, ost og lækkert brød, med forskellige former for syltede frugter og grøntsager til
  • Opskrifterne med hjem, så du kan sylte videre i dit eget køkken og genopfriske grundteknikkerne du har lært på kurset
  • Vin og most til madlavningen og under velkomstmåltidet.
  • Glas med kursets frembringelser med hjem

NB – medbring egne sylteglas til kurset, helst med rumfangkapacitet på ca. 0,25 L.

Billet Madskolen

Salg lukket


Billet

Salg lukket