Symfonisk musik i sovjetstatens skygge

Symfonisk musik i sovjetstatens skygge

Fra Gratis

Sted

Dato

09 jun 2023 kl. 19:30 - 21:30

Beskrivelse

Medvirkende:
Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester
Solist: Ulla Miilmann, fløjte
Dirigent: Kaisa Roose

Program:
Aram Khachaturian (1903-1976): Fløjtekoncert
Sergei Prokofiev (1891-1953): Symfoni nr. 7


Programmet præsenterer to værker af to af det tyvende århundredes store komponister i den daværende Sovjetunion. Både Khachaturian og Prokofiev arbejder med et komplekst tonesprog, nytænkende brug af folkemusik og med en følelsesmæssig ekstravagance. De var venner fra samme tid og samme omgivelser, men med meget forskellige personligheder og forskellige veje gennem livet.

Prokofiev er født i Ukraine og Khachaturian i Armenien, der begge var del af Sovjetunionen. Som andre komponister var deres kunstneriske frihed begrænset. De blev begge anklaget for at tilhøre formalismen, der ”gav afkald på den klassiske musiks basale principper til fordel for mudrede, nerveskærende lyde der ændrede musik til kakafoni”. Khatchaturian undskyldte og blev benådet. Prokofiev døde i 1953 – samme dag som Stalin.

Khachaturians fløjtekoncert er oprindeligt skrevet for violin og omarrangeret af den franske fløjtenist Jean-Pierre Rampal. Rampal havde spurgt Khachaturian om et originalt værk, men efter mange år uden den efterspurgte komposition, tog han selv initiativ til arrangementet for fløjte. Og det gør absolut ikke værket ringere!

Prokofievs 7. symfoni blev hans sidste færdiggjorte værk. Symfonien er nostalgisk og melankolsk men rummer også glæde og lys. I den originale version endte symfonien stille og trist, men Prokofiev blev overbevist om, at han skulle skrive en energifuld og glad slutning.

Spiller LTSO den fjerde sats som Prokofiev foretrak? Hvordan ender koncerten – lys og glad eller stille og smertefuld? Det er der kun én måde at finde ud af.

Lokation

Virum Skole, Festsalen, Skolebakken 9, 2830 Virum

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Anbefalede events
Events du har kigget på
Oplev Mere