spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Tabloid

Afholdt event

Tabloid

Fra DKK 130,00

Sted

Dato

29 sep 2023 kl. 20:00 - 22:30

Beskrivelse

TABLOID er:

Johannes Wamberg - guitar

Oilly Wallace - sax

Malthe Rostrup - keys

Jonathan Bremer - bass

Felix Ewert - trommer


Fem af landets fremmeste musikere fra pop- og jazzscenen er gået sammen i Tabloid. Her skaber de musik, som minder os om ikke at dømme og begrænse os selv, og på deres album disker de op med elementer fra både country og J-pop.

Deres fælles cv er et af de mest respektaftvingende for nogen dansk gruppe. Jadas musikalske højre hånd, Malthe Rostrup, den ene halvdel af Bremer/McCoy Jonathan Bremer, den nye jazzgenerations mest renommerede saxofonist Oilly Wallace, trommeslageren fra blandt andre Nik & Jay og Drew Sycamore Felix Ewert og guitarist, komponist og initiativtager Johannes Wamberg. Han var i mange år optaget af omverdenens blik på ham og drevet af at tilpasse sine tekniske evner og sin lyd til det blik. Men han opdagede, at han savnede nerve og impulsivitet. Slet og ret menneskelighed. ”Jeg håber, at man i Tabloids musik kan mærke min personlige udvikling: At man ikke skal putte sig selv ned i en boks. Ikke dømme sig selv, ikke begrænse sig selv. Man bliver sit eget fængsel, og så oplever man ikke nye ting, men kun de samme ting igen og igen. Hvis bare en smule af det kommer ud, er jeg glad,” - siger Johannes Wamberg.

Udviklingen har accelereret i arbejdet med deres 2. album ’Open Mind’, fordi Tabloid gik fra at være Wambergs personlige vision til at være et egentlig band. Det selvbetitlede debutalbum fra 2021 havde guitaristen skabt i sit hovedet, inden han samlede orkestret, mens han op til andet album slap de kreative kræfter fri. I stedet for at tænke alt til ende skrev Wamberg ukomplicerede og umiddelbare melodier, som på to sommerhusture til Kyndeløse blev til igennem fællesskabet og formet til fulde numre.

”Alle har været klar på at prøve sig selv af i den her ramme. Vi kommer fra at arbejde i nogle konstellationer med klare idéer om, hvad det skal munde ud i, og var spændte på at sænke forventningerne til os selv og lade kollektivet bære det. Vi er alle fem nogle karakterer med egne stemmer. Både personligt og musikalsk. Men der er overraskende lidt ego, når vi spiller sammen, og det synes jeg, man kan høre,” - pianist Malthe Rostrup.

Karaktererne er bassisten Jonathan Bremer, indbegrebet af zen. Trommeslager Felix Ewert, en spradebasse, der har siddet på de største scener. Det er den virtuose, men ydmyg saxofonist Oilly Wallace. Det er den eftertænksomme Malthe Rostrup, der som Jadas producer har vist sin fornemmelse for rum og arrangementer. Og i midten melodimager Johannes Wamberg, der med sin åbne invitation og engagerende facon har skabt et særligt rum.

Sammen har de lavet et album, der filtrerer ingredienser fra Steely Dan – og i særdeleshed frontmand Donald Fagan – jazzkoryfæer som Bill Evans og John Coltrane, 90’er-r&b og coolJ-pop. Og et album med visse afstikkere. Et countrynummer hist, en discobanger her. Men med en klarhed, som mange straks tænder på. Det blev eksemplificeret, da Johannes Wamberg – iendnu et anfald af impulsivitet – sendte de nye sange til Sony Musics direktør, Henrik Daldorph. En halv time senere havde han et svar: Det ville selskabet gerne udgive.

Medieomtale:

https://gaffa.dk/anmeldelser/2...

https://politiken.dk/kultur/mu...

Livekoncert, transmitteret i p8:

Lyt med når fem af landets fremmeste unge musikere fra pop- og jazzmiljøet går på scenen i Gjethuset i Frederiksværk under Vinterjazz den 10. februar 2023. Til sammen kalder de sig Tabloid, og karaktererne spænder fra at have siddet på de store scener med Drew Sycamore og Coco O., over at have produceret popfænomenet Jadas musik, til at være den ene halvdel af duoen Bremer/McCoy. Med under armen har de deres nye album Open Mind. Et album hvor musikken tydeligvis trækker på inspiration fra 1980'ernes funk- og fusionsjazz, men inddrager også elementer fra såvel country som J-pop. God fornøjelse!

https://www.dr.dk/lyd/p8jazz/p...

Ugens album på p8:

https://fb.watch/iZu_MBMyO4/

Interview med Tabloid i p8

https://www.dr.dk/lyd/p8jazz/s...

Omtale i bands of tomorrow

https://www.bandsoftomorrow.co...

https://www.bandsoftomorrow.co...

https://www.bandsoftomorrow.co...

https://www.bandsoftomorrow.co...

Udpluk af anmeldelser tidligere anmeldelser:

Scandinavian Soul, Andy Collins 4/5

Pladeanmeldelse

“Sparkling compositions, bluesy guitar melodies and seductive sax notes - retro jazz just got hip and sexy”

Information, Louise Rosengreen.

Pladeanmeldelse

“Farverigt, kompakt og opsigtsvækkende.”

“Udover at udstråle en smittende og charmerende livsglæde, bliver det i livesammenhænge tydeligt, at synergieffekten i mødet mellem de rutinerede musikere er en af hemmelighederne bag Tabloids succes”

Politiken, Thomas Michelsen. *****

Koncertanmeldelse

“Tabloid – sig det på dansk eller engelsk, det bestemmer du selv – er en ny dansk supergruppe"

“Guitaristen Johannes Wamberg var egentlig kun til swing og bebop. Men så skete der noget for den unge dansker, der i disse år overtager stafetten som landets nye hovednavn på guitar ved siden af traditionalisten Jacob Fischer og balladestjernen Jakob Bro.”

Gaffa, Ivan Rod. ****

Pladeanmeldelse

“Placerer sig potentielt på den internationale scene!”

“Der er noget let og luftigt over gruppens musik, men også en tyngde – noget gennemtænkt, facetteret og fascinerende, som bunder i en historisk bevidsthed, en teknisk formåen og en kunstnerisk originalitet og ambition.”

Rocking Magpie:

Pladeanmeldelse

“Boundary Expanding Melodic Jazz Fusion.”

“He isn’t afraid to push boundaries and experiment; which makes this damn album so hot, it’s cool.”

Jazznyt, Niels Overgård:

Pladeanmeldelse

“Tabloid er et ægte superband fra den danske jazz og popscene”

“Det er disco jazz i topklasse. Oilly Wallace på altsaxen lyder som sig selv og ryger ikke i en Sanborn eller Maceo Parker fælde, bare fordi de spiller funky. Ligesom Wamberg heller ikke forsøger sig som George Benson. Det er her at Tabloid afslører sig som det de er: FANTASTISKE! De bevæger sig uhæmmet rundt i en ofte udskældt genre og bevarer integriteten og troen på sig selv.”

Arrangør

Vi er en ny form for spillested, som arbejder for en større diversitet i musikbranchen, både på og bag scenen. Vi bygger vores sted på et safer space princip og velkommer en respektfuld, venlig og inkluderende tone.

MUSIKGLÆDE

MANGFOLDIGHED

FÆLLESSKAB

Lokation

Kulør i Byens Hus, Hellerupvej 24, 2900 Hellerup

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .